Νεαρός Σύριος, που έχει καταδικαστεί σε ποινή - μαμούθ για διακίνηση μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, στη Θεσσαλονίκη.
Ο 30χρονος έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας, σε ποινή ισόβιας κάθειρξης, κάθειρξης 55 ετών, φυλάκισης 9 μηνών και συνολική χρηματική ποινή 900.000 ευρώ, για τον... μισό ποινικό κώδικα: Διευκόλυνση μεταφοράς πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα στο ελληνικό έδαφος, τελεσθείσα εκ κερδοσκοπίας κατά συρροή από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και από την οποία επήλθε θάνατος ανθρώπου, επικίνδυνη οδήγηση με την ειδικότερη μορφή της εκτέλεσης ελιγμών από την οποία επήλθε θάνατος άλλου, απείθεια και παράβαση άρθρου 94 του Κ.Ο.Κ.
Μεταξύ άλλων, ο καταδικασθείς είχε εντοπιστεί να μεταφέρει μετανάστες που δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα και, όταν του έγινε σήμα από τους αστυνομικούς να σταματήσει, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και από εκεί στις φυλακές.