Παρακολουθώντας συντετριμμένοι τις αγωνιώδεις προσπάθειες των πυροσβεστών να σβήσουν τις φωτιές που ξέσπασαν και κατάκαψαν την Ελλάδα αλλά και έχοντας διαπιστώσει κάποιες παθογένειες του κρατικού μηχανισμού στην πρόληψη, ελλείψεις στα σχέδια για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και υποστελέχωση των υπηρεσιών, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δρόσος Τσαβλής συνάντησε τη Διευθύντρια του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΕΚΑΒ κα Χριστίνα Καραμπελίδου, ενός εκ των 12 Παραρτημάτων που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα και τη Διοικήτρια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Θεαγένειο» κα Λιάνα Ξουρή- Κουρτέλη.

Οι συναντήσεις αφορούσαν τη διάγνωση τυχόν αναγκών, προβλημάτων που αντιμετωπίζουν δυο καίριοι υγειονομικοί φορείς της πόλης, το Παράρτημα του ΕΚΑΒ και το Θεαγένειο, και τις δυνατότητες συντονισμού και συνεργασίας με τις δημοτικές αρχές έχοντας πάντα στο επίκεντρο της σκέψης και της πράξης όλων κυρίως τον πολίτη.

Η ασφάλεια του Δήμου και των δημοτών είναι πρωταρχικός στόχος για τον υποψήφιο Δήμαρχο Δρόσο Τσαβλή που ως γιατρός ο ίδιος θεωρεί «κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν». Μάλιστα για τον λόγο αυτό στο πρόγραμμα της παράταξης «Όλοι Εμείς» προτείνεται, μεταξύ άλλων, ο ορισμός Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και η επικαιροποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης για την πολιτική προστασία και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών όπως πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί, ακραίες χιονοπτώσεις.

Αναφορικά δε με τη συνάντηση στο Θεαγένειο κι εκεί τονίστηκε η σημασία ίδρυσης Δημοτικών Ιατρείων σε κάθε κοινότητα, την εμβληματική, δηλαδή, πρόταση της παράταξης «Όλοι Εμείς» κυρίως για την πρόληψη αλλά και για τη θεραπεία παθήσεων που νοσηλεύονται στο ειδικό αυτό Νοσοκομείο. Επιπρόσθετα συζητήθηκε και το θέμα του πάρκινγκ γύρω από τις εγκαταστάσεις του θεραπευτικού κέντρου καθώς και την αδυναμία της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης του Δήμου να μαζέψει τους τόνους χαρτιού που πετάει το Θεαγένειο. Τέλος, υπογραμμίστηκε και το θέμα της μετεγκατάστασης του Νοσοκομείου στο καινούριο ογκολογικό που θα γίνει στο Στρατόπεδο Καρατάσου.

Στη συνάντηση με τη Διευθύντρια του ΕΚΑΒ κα Χριστίνα Καραμπελίδου και με την Διοικήτρια του Θεαγενείου κα Λιάνα Ξουρή -Κουρτέλη τον υποψήφιο Δήμαρχο Δρόσο Τσαβλή συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Νατάσα Αδάμου, Απόστολος Ανθόπουλος, Μαρία Αρνάκη, Δημήτρης Δάφτσιος, Μαρία Δελίδου, Δημήτρης Μητσινάκης, Δημήτρης Πράπας, Αχιλλέας Σενγιέργκη, Νανά Τσαπάκη-Γκόρα.