Δεν έκρυψε, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας ότι, στα τέσσερα χρόνια κατασκευής του Fly Over οι Θεσσαλονικείς θα ταλαιπωρηθούν, όμως δήλωσε «ρεαλιστικά αισιόδοξος», καθώς, όπως είπε, το επόμενο χρονικό διάστημα θα δρομολογηθούν συγκεκριμένες λύσεις για τις συγκοινωνιακές υποδομές στη Θεσσαλονίκη.
Προσερχόμενος στη σύσκεψη όπου θα αποφασιστούν τα μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα εφαρμοστούν από τον προσεχή Σεπτέμβριο, λίγο πριν αρχίσουν τα έργα κατασκευής του Fly Over, προανήγγειλε ότι ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης θα αναλάβει ρόλο μητροπολιτικού ρυθμιστή των συγκοινωνιών στην πόλη και επανέλαβε πως η λειτουργία του μετρό θα αρχίσει μέσα στο 2024, προσθέτοντας πως μαζί με το flyover ότι «θα αλλάξουν επί τα βέλτιω σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών μεσομακροπρόθεσμα».
«Όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο, στα μεγάλα έργα υπάρχει για μικρό χρονικό διάστημα αναστάτωση των πολιτών. Η βούληση μας είναι να περιορίσουμε, σε συνεργασία με τους φορείς, αυτή την όποια αναστάτωση υπάρξει βραχυπρόθεσμα, μέχρι να υλοποιηθούν αυτά τα εμβληματικά έργα», δήλωσε.
Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως γι αυτόν το σκοπό διενεργούνται, υπό τον υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης συστηματικές συσκέψεις των φορέων της πόλης.
Αναφέρθηκε στην αυριανή σύσκεψη στον ΟΑΣΘ όπου θα μελετηθεί το πώς θα λειτουργήσει ο οργανισμός από το 2024 με την ύπαρξη του μετρό και στη σύμβαση για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων που βρίσκεται στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία τα 100 από τα λεωφορεία θα κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη.
"Είναι γεγονός πως αυτή η εργώδης προσπάθεια για την αναβάθμιση των υποδομών της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας μπορεί να προκαλέσει αρρυθμίες. Από την άλλη υπάρχει πρόνοια και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φορείς της πόλης και ευρύτερα του Πολεοδομικού Συγκροτήματος για τη συνεργασία, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης γιατί ο καθένας συνδράμει σε αυτήν την προσπάθεια, βάζει το λιθαράκι του. Έχουμε όλοι αναγνωρίσει την αναγκαιότητα για την υλοποίηση των μεγάλων έργων που τελικά θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας. Εδώ βρισκόμαστε σήμερα, μετά από τέσσερις συνεδριάσεις, συνεστήθη και μία επιτροπή εργασίας από τεχνική ομάδα, προκειμένου να καταγράψει τα δεδομένα και να μας υποδείξει κατά το δυνατόν προτάσεις και παρεμβάσεις που θα αμβλύνουν τις συνέπειες που λογικά θα δημιουργήσουν τα μεγάλα έργα κατά το στάδιο της υλοποίησής τους", τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης Στ. Κωνσταντινίδης. Ανακοίνωσε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έχουν εκφράσει την πρόθεση να συμμετέχουν τακτικά σε αυτές τις συνεδριάσεις.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του FlyOver. "Είναι ξεκάθαρο ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη το Fly Over -και το έχει ανάγκη εδώ και χρόνια- όπως είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η πόλη δεν έχει άλλες αντοχές", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Όπως σημείωσε, απαιτείται ένα σχέδιο για το κυκλοφοριακό που θα πρέπει να περιλαμβάνει την ταχύτερη ολοκλήρωση και παράδοση του μετρό της Θεσσαλονίκης, την ενίσχυση της Τροχαίας, την ανάταξη του ΟΑΣΘ, τη δυνατότητα της πόλης να έχει εναλλακτικούς τρόπους κυκλοφορίας. 
"Εμείς είμαστε εδώ και για να συνεργαζόμαστε αλλά και για να διεκδικούμε. Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση τα επόμενα τουλάχιστον τέσσερα χρόνια που θα διαρκέσει η κατασκευή του fly over η πόλη πρέπει να είναι βιώσιμη", τόνισε ο κ. Ζέρβας.