Έστω και την ύστατη ώρα, ο Νίκος Νυφούδης, που είχε διατελέσει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, κατεβαίνει -και πάλι- για να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο.
Σε ανακοίνωσή του , αναφέρει:
«Στην Πολιτική υπάρχουν άνθρωποι που χάραξαν την πολιτική τους σταδιοδρομία βάσει των προσωπικών τους συμφερόντων για επαγγελματική αποκατάσταση. Στον αντίποδα υπάρχουμε όλοι εμείς  που βλέπουμε την πολιτική ως ανιδιοτελής συνεισφορά στον τόπο μας.
Προσωπικά ποτέ δεν έκρυψα την αγάπη μου για την Πυλαία. Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά σε δύο από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής.
Ταυτίστηκα με την περιοχή σε μια εποχή που σχηματιζόταν ο μεγάλος Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη με ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού να τιμά την ομάδα μας με την ψήφο του.  Διεκδίκησα τα μέγιστα μέσα από το σύντομο χρονικό διάστημα που διετέλεσα Βουλευτής  της Β’ Θεσσαλονίκης.
Στη σημερινή και ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, για πρώτη φορά υπάρχει πνεύμα συνεργασίας των ευρύτερων κομμάτων της Κεντροαριστεράς, των κινημάτων της Οικολογίας και ανένταχτων πολιτών. Σε αυτή την συστράτευση για κοινή κάθοδο, μου ζητήθηκε να τεθώ επικεφαλής σε μια υπερκομματική υποψηφιότητα.
Με αίσθημα ευθύνης έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της κοινωνίας. Της Κοινωνίας των Πολιτών, της Οικολογίας, της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, του Πνεύματος, του Αθλητισμού και της Ανάπτυξης.
Στο χέρι μας είναι να προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω. Όχι για μια ακόμα καταγραφή ποσοστών. Αλλά για μια προσπάθεια «από τα κάτω προς τα πάνω». Μόνο αν υπάρχει κοινή βούληση, σχέδιο, όραμα μπορεί το εγχείρημα να έχει βάση. Και μόνο τότε θα έχει νόημα.
Με γνώμονα το ασφυκτικό πλέον χρονοδιάγραμμα απαιτείται ωριμότητα, ενσυναίσθηση και συνευθύνη. Η δύναμη βρίσκεται στον καθένα και την καθεμία».