Οι εξελίξεις στο θέμα του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Φιλύρου ήταν το συν στο πρωθυπουργικό καλάθι, μετά της συσκέψεις που έγιναν, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης, σήμερα από το πρωί ως πριν από λίγα λεπτά.
Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, "ελπίζουμε μέχρι το τέλος του έτους, το αργότερο τον Ιανουάριο του 2024 θα αρχίσει η κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, σημαντική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το δημόσιο έχει ολοκληρώσει σχετικά με ζητήματα που αφορούν χρήσεις γης".
Προχωρά, επίσης, το θέμα του Ογκολογικού Νοσοκομείου το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη "θα κατασκευαστεί στο στρατόπεδο Καρατάσου. Τα δυο νοσοκομεία αλλάζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας", είπε.
Θετικά ήταν τα νέα και για τη διαμόρφωση των κτιρίων στο Μητροπολιτικό Πάρκο Π. Μελά, για την "ωρίμανση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, το οποίο και αυτό πιστεύω ότι μπορεί να αρχίσει να κατασκευάζεται τον επόμενο χρόνο, σημαντικά έργα για την ποιότητα ζωής της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως το κολυμβητήριο στο Δήμο Μενεμένης Αμπελοκήπων, το οποίο και αυτό θα κατασκευαστεί και θα δώσει μία ανάσα άθλησης για τα νέα παιδιά της περιοχής. Και βέβαια το στρατόπεδο Γκόνου, που είναι πολύ σημαντική επιχειρηματική παρέμβαση που μετατρέπει έναν ενεργό στρατόπεδο σε ένα διαμετακομιστικό κόμβο έτσι ώστε η Θεσσαλονίκη να μπορέσει να εκπληρώσει αυτόν τον ρόλο των οποίων έχουμε μιλήσει πολλές φορές". Πρόσθεσε ότι, ως το τέλος του χρόνου, θα ΄χει ολοκληρωθεί η διασύνδεση του λιμανιού.
Ειδική μνεία έκανε ο πρωθυπουργός στο Thessintec, για το οποίο ανακοίνωσε ότι αναμένεται, πλέον, το Προεδρικό Διάταγμα, καθώς τα κονδύλια έχουν βρεθεί. 
Έκανε, επίσης, λόγο για "σημαντικές ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες δρομολογούνται" και για τις οποίες θα μιλήσει σε επισκέψεις που θα κάνει την επόμενη βδομάδα τόσο στα ανατολικά, όσο και στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, "για να παρουσιάσουμε μαζί με τους επενδυτές σημαντικά αναπτυξιακά έργα τα οποία ξεκλειδώνουν την μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική της Θεσσαλονίκης".

Αγκάθι το συγκοινωνιακό πρόβλημα 

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστος όταν αναφέρθηκε στα συγκοινωνιακά προβλήματα της Θεσσαλονίκης.
Επανέλαβε ότι η λειτουργία του μετρό θα αλλάξει την πόλη και υπογράμμισε πως σύντομα θα υπάρξει χρονοδιάγραμμα ακόμη και για το πότε θα εκδοθεί το πρώτο εισιτήριο, χωρίς, πάντως, να δώσει σήμερα συγκεκριμένη ημερομηνία.
Για το FlyOver ανακοίνωσε πως "θα ξεκινήσει οσονούπω", μάλλον πριν το τέλος του έτους, παραδεχόμενος πως "η κατασκευή ενός τέτοιου σημαντικού έργου για την πόλη είναι πιθανόν να δημιουργήσει κάποιες πρόσκαιρες αναστατώσεις όσον αφορά τη λειτουργία της Θεσσαλονίκης. Και για αυτό και σκοπεύουμε να κάνουμε μία σειρά από παρεμβάσεις", έτσι ώστε, όπως είπε "η ζωή και η κίνηση στην πόλη είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη".
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, "στα πλαίσια των παρεμβάσεων που είναι εφικτές είναι να προσθέσουμε περισσότερα λεωφορεία", καθώς, ήδη, σε σύσκεψη που είχε γίνει στον ΟΑΣΘ είχε συζητηθεί το θέμα να μετακινηθούν υπάλληλοι του Οργανισμού σε θέσεις οδηγών. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στον ΟΑΣΘ το πρόβλημα είναι η έλλειψη οδηγών που "είχανε μεταταχθεί, είχανε φύγει από τον ΟΑΣΘ για άλλες υπηρεσίες".
Ένα άλλο μέτρο που θα ληφθεί θα είναι, όπως ανακοίνωσε, "η προσθήκη επιπρόσθετων αστυνομικών στην Τροχαία έτσι ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης". Πρόσθεσε πως αυτή η δέσμη μέτρων έχει συμφωνηθεί, ήδη, με τις τοπικές αρχές.

Οικονομικά: Τα περισσότερα στη... ΔΕΘ

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε εκτενή αναφορά στη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς και παρέπεμψε στην ομιλία του, στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Περιορίστηκε να πει ότι "η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας και πάλι πιστοποιήθηκε από όλους τους παραγωγικούς φορείς". Έκανε λόγο για "καλή χρονιά στις εξαγωγές οι οποίες αυξάνονται", αλλά και στον τουρισμό.
"Η πρόοδος που έχει επιτευχθεί είναι αποτέλεσμα μιας συνεκτικής οικονομικής πολιτικής μιας ολόκληρης τετραετίας", πρόσθεσε.