Οι αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας σε αίμα έτσι όπως καταγράφονται στις συνεχείς εκκλήσεις των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης οδήγησαν στην οργάνωση της έκτακτης θερινής αιμοδοσίας αύριο και μεθαύριο (Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Αυγούστου) στο δήμο Νεάπολης-Συκεών. 
Είναι γνωστό άλλωστε ότι τους καλοκαιρινούς μήνες με πολλαπλάσιο πληθυσμό λόγω τουρισμού αλλά και με μειωμένη προσφορά εξαιτίας των διακοπών και της χαλαρότητας του καλοκαιριού, μειώνονται τα αποθέματα όχι όμως και οι ανάγκες σε αίμα. Ειδικά φέτος που η χώρα πλήττεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές και η Βόρεια Ελλάδα μετρά κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, είναι αναγκαία η μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση στην έκτακτη αιμοδοσία του Αυγούστου. 
Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης καλεί όλους τους δημότες που είναι σε θέση να δώσουν αίμα να λάβουν μέρος στην αιμοδοσία αύριο ή μεθαύριο «για να ενισχύσουμε για άλλη μια φορά την τράπεζα αίματος του δήμου μας και για να αποδείξουμε πως είμαστε υπεύθυνοι πολίτες που δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον συνάνθρωπό τους όποτε χρειαστεί». Επιπλέον ο δήμαρχος κάνει ξεχωριστή έκκληση στους νέους που μπορούν πλέον να αιμοδοτούν από την ηλικία των 17 ετών να προσέλθουν ώστε ενισχυθεί και να ανανεωθεί η μεγάλη κοινότητα της κοινωνικής προσφοράς με την εγγραφή νέων -και σε ηλικία- αιμοδοτών.
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου υπογραμμίζει τη σημασία της επιτυχίας και αυτής της αιμοδοσίας απευθύνοντας επιπλέον κάλεσμα σε όσους και όσες έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ως δωρητές μυελού των οστών, βλαστοκυττάρων και οργάνων σώματος. 
Να σημειωθεί ότι ενόψει της έκτακτης αιμοδοσίας του Αυγούστου έγιναν ενημερωτικές περιοδείες και μοιράστηκαν φυλλάδια τόσο στις κεντρικές αγορές όσο και στα καφέ, στις πλατείες και στις λαϊκές αγορές του δήμου Νεάπολης-Συκεών με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, τους δημοτικούς και τους τοπικούς συμβούλους να απαντούν στις ερωτήσεις των δημοτών σχετικά με την αιμοδοσία. 
Η έκτακτη θερινή αιμοδοσία του δήμου Νεάπολης-Συκεών γίνεται με τη συνεργασία ειδικών συνεργείων των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου.

Info:
Έκτακτη θερινή αιμοδοσία 

Τρίτη 29.08.2023
9 πμ. - 8 μμ. | Δημαρχείο Νεάπολης – Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

Τετάρτη 30.08.2023
9πμ.- 8 μμ. | δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

Προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία όσοι και όσες επιθυμούν να αιμοδοτήσουν μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλ. : 2313313151, 2313313117 και 2313313160.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος ΕΔΩ