Η εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, χθες, στο Δημαρχείο της πόλης, ήταν σαφώς μια κίνηση στήριξης του δημάρχου, στη μάχη που έχει να δώσει για τις δημοτικές εκλογές που έρχονται.
Με την ενέργειά του αυτή, ο Κώστας Καραμανλής -ας μη γελιόμαστε- ήταν σα να έλεγε (κι όχι απλά να κλείνει το μάτι) στην Καραμανλική πτέρυγα των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας "αυτόν θέλω να στηρίξετε". Και, φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να "αιφνιδιάστηκε" ο πρώην πρωθυπουργός από το μέγεθος που πήρε η είδηση της επίσκεψής του. Έχει την -ζηλευτή από κάποιους εν ενεργεία- πολιτική πείρα να μετρήσει εκ των προτέρων τα αποτελέσματα των πράξεών του.
Εξάλλου, είναι σαφές από την ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης ότι η συνάντηση ζητήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, "ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα ζητήματα των υποδομών και τα μεγάλα έργα της πόλης αλλά και σχετικά με εμβληματικές παρεμβάσεις τις οποίες προχωρά ο Δήμος, όπως η ανάπλαση του μνημειακού άξονα της Αριστοτέλους, το ντεκ στην παλιά παραλία, η αστική αναζωογόνηση εμπορικών δρόμων κ.ά. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης αλλά και τις επιτυχίες που καταγράφονται σε νευραλγικούς τομείς, όπως ενδεικτικά αυτοί των επενδύσεων και του τουρισμού". Για αυτόν τον λόγο έγινε, όμως, η επίσκεψη;
Ο Περαστικός, που ήταν... περαστικός χθες, τυχαία, εκείνη την ώρα, από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, άκουσε πως ο πρώην πρωθυπουργός μετέφερε, για άλλη μία φορά, την επιθυμία της οικογενείας να μεταφερθεί το άγαλμα του θείου του, Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, από το σημείο που βρίσκεται στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Όμως, είτε ο κ. Καραμανλής πήγε για ενημέρωση, είτε για αυτό το αίτημα, η δουλίτσα για το προεκλογικό επιτελείο του Κωνσταντίνου Ζέρβα, έγινε. Οι φωτογραφίες διατρέχουν το διαδίκτυο, δημοσιεύτηκαν σε όλα τα σάιτ και το μήνυμα στους δημότες Θεσσαλονίκης πέρασε. Στόχος επετεύχθη.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και λίγο μετά την εκλογή του στη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, τον Οκτώβριο του 2019. Εκείνη η επίσκεψη, πάντως, ήταν... μετεκλογική.

Γράφει ο Περαστικός