Τη διεύρυνση των αγορών στόχευσης και τη δημιουργία τουριστικών υποδομών προτείνει, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της παράταξης «Τα Πάντα για τη Βόλβη» και υποψήφιος δήμαρχος Ιωάννης Βαλερής με στόχο την προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών όλο το χρόνο.

«Η τουριστική πολιτική δεν πρέπει να περιορίζεται στο δίπτυχο «ήλιος και θάλασσα», ο δήμος Βόλβης έχει μεγάλες προοπτικές» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Βαλερής τονίζοντας ότι οι μεγάλες επενδύσεις θα ξεκινήσουν στην περιοχή όταν αυτή αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο δήμος Βόλβης έχει τη δυνατότητα να ποντάρει στον περιπατητικό τουρισμό με την ανάδειξη ενός δικτύου μονοπατιών στον ορεινό όγκο της περιοχής καθώς και στον ιαματικό τουρισμό ώστε να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο. «Τα Λουτρά Νέας Απολλωνίας, δυστυχώς, είναι κλειστά εδώ και επτά χρόνια. Η περιοχή κάποτε έσφυζε από τουρίστες» υπογραμμίζει γνωστοποιώντας ότι εάν εκλεγεί, θα ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αξιοποιηθούν καταλλήλως.

Ο κ. Βαλερής σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η τουριστική ανάπτυξη του δήμου Βόλβης θα ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θέτει ως προτεραιότητα την επίτευξη αυτού του στόχου, με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων και τη διαμόρφωση ενός ισχυρού “brand name” για την περιοχή.