Την προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού ως τη βαριά βιομηχανία της Θεσσαλονίκης, συζήτησε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι Εμείς» Δρόσος Τσαβλής με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέα Μανδρίνο.

«Συμφωνήσαμε», τόνισε ο κ. Τσαβλής, που συνοδευόταν από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Λία Μπακιρτζή, Χριστίνα Τελλή, Ιωάννα Σπανού, «ότι απαιτείται επαγγελματική προβολή και στρατηγικό σχέδιο για να αξιοποιηθούν τα πολλά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης. Με κουλούρια και συρτάκι, ούτε φέρνουμε νέους επισκέπτες ούτε προσελκύουμε ξανά τους υπάρχοντες. Ακόμα, χρόνια τώρα το αγωνιώδες αίτημα των ξενοδόχων της πόλης να υπάρξει μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια προβολής, ώστε να καταλήξει σε αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι αποτελεί “φωνή βοώντος εν τη ερήμω”, για μια δημοτική αρχή που όχι μόνο δεν βελτίωσε τις συνθήκες, αλλά δυσφήμησε την πόλη χάνοντας τη μάχη της καθαριότητας».

Ο κ. Τσαβλής δεσμεύθηκε ότι η επόμενη μέρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα περιλαμβάνει τη συνένωση των φορέων του Τουρισμού. Επιπρόσθετα τόνισε ότι η επόμενη διοίκηση θα σκύψει με ενδιαφέρον στα δύο σημαντικά προβλήματα που διατύπωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Μανδρίνος και τα οποία σχετίζονται με την καθαριότητα και την ηχορύπανση, ιδίως τις πρώτες πρωινές ώρες.