Σε τρία σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται, σήμερα, έργα.
Αναλυτικά:

Συνεχίζονται σήμερα (17/7), οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Λαμπράκη, στην Τούμπα, οι οποίες είχαν διακοπεί εξαιτίας του καύσωνα.
Η ασφαλτόστρωση θα γίνει κατά τις ώρες 06:00΄ έως 20:00΄, από το Τμήμα Οδοποιίας & Οδικής Σήμανσης του Δήμου Θεσ/νίκης, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα πορείας από την οδό Κλεάνθους προς την οδό Διαγόρα της οδού Γρ. Λαμπράκη, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίας Μαρίνας έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Διαγόρα.
Η  κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Γρ. Λαμπράκη, στο ρεύμα πορείας από την οδό Κλεάνθους προς την οδό Διαγόρα, θα διεξάγεται μέσω των οδών Αγίας Μαρίνας, Υπατίας, Διαγόρα ή Κλεάνθους και Μικράς Ασίας. Η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα πορείας από την οδό Διαγόρα προς την οδό Αγίας Μαρίνας της οδού Γρ. Λαμπράκη, θα διεξάγεται κανονικά.

Εργασίες κοπής πράσινου συνεχίζονται από σήμερα (17/7) στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης). Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη (19/7) και πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου στα εξής σημεία:
-επί της κεντρικής νησίδας της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στο τμήμα από τη γέφυρα του Δενδροποτάμου (Χ.Θ. 3+500) έως τον οικισμό της Χαλκηδόνας (Χ.Θ. 31+000), με αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας, ανά κατεύθυνση, τμηματικά. 
Στα τμήματα από τον ισόπεδο κόμβο της Σίνδου (Χ.Θ. 12+000) έως τον ισόπεδο κόμβο του Αγίου Αθανασίου (Χ.Θ. 16+000) και από τον ισόπεδο κόμβο της Γέφυρας (Χ.Θ. 23+400) έως τον οικισμό της Χαλκηδόνας (Χ.Θ. 31+000) οι εργασίες θα γίνουν με αποκλεισμό των δύο αριστερών λωρίδων, ταυτόχρονα και στις δύο κατευθύνσεις.
-δεξιά της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) και στις δύο κατευθύνσεις, τμηματικά.
Οι παραπάνω εργασίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν με ώρα έναρξης στις 6.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Ασφαλτικές εργασίες στην 11η Επαρχιακή Οδό θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από σήμερα Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 και με διάρκεια δύο εβδομάδων περίπου.
Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν ασφαλτικές εργασίες επί της 11ης Επαρχιακής Οδού, από τη γέφυρα του Μπογδάνα (είσοδος Λαγκαδά) έως τη διασταύρωση με την 15η Επαρχιακή Οδό, επί της οδού Τζελίλη.
Οι εργασίες προγραμματίζεται να αρχίσουν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023 και να διαρκέσουν περίπου για δύο εβδομάδες. Θα πραγματοποιούνται με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας και με ώρα έναρξης στις 7.00 π.μ., ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.