Πολύφερνη νύφη η Θεσσαλονίκη, αποτελεί επιθυμία όλων των πολιτικών αρχηγών εδώ και χρόνια, όμως όλο και κάτι τους "φρενάρει" από το να τη χαίρονται.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε υποψηφιότητα στην Α Θεσσαλονίκης για να τονίσει τη σημασία της, ανέβασε υπουργός που, με τον τότε υφυπουργό Εσωτερικών (και πρώτο σε ψήφους στις εκλογές του Μαΐου) Σταύρο Καλαφάτη όργωσαν την περιοχή, όμως τα ποσοστά παρέμειναν χαμηλά σε σχέση με τις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες. 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης, το ίδιο. Μάλιστα κράτησε την θέση της Α Θεσσαλονίκης, αφήνοντας, έτσι, απέξω τον Χάρη Καστανίδη. Καθώς το ΠΑΣΟΚ (που, παρόλα αυτά... χαίρεται) έχασε έδρα και στη Β Θεσσαλονίκης, η περιφερειακή ενότητα έμεινε χωρίς εκπροσώπηση στη Βουλή στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Για να χρυσώσει το χάπι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ "δέχτηκε την εισήγηση" -όπως λένε πηγές της Χαριλάου Τρικούπη- να δημιουργήσει "γραφείο Προέδρου" στη Θεσσαλονίκη. Ένα είδος πολιτικού γραφείου του, δηλαδή, στο στιλ του "γραφείου Πρωθυπουργού" που λειτουργεί στο Διοικητήριο.
Και τα δύο δημιουργήθηκαν από ανάγκη. Το γραφείο πρωθυπουργού δημιουργήθηκε όταν το ΥΜΑΘ είχε δοθεί στους συγκυβερνούντες με τον ΣΥΡΙΖΑ Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Ήταν ιδέα του Αλέξη Τσίπρα, να τοποθετήσει δικό του άνθρωπο (την Κατερίνα Νοτοπούλου) δίπλα στην υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά.
Τώρα, ο Ανδρουλάκης αποφάσισε το εξής: Να δημιουργηθεί γραφείο προέδρου στην πόλη που θα στελεχωθεί πλήρως για την εκπροσώπηση της πόλης. Οι δράσεις του και η παρουσία του θα είναι συχνές γιατί ο πρόεδρος "αποδίδει μεγάλη βαρύτητα στην κεντρική Μακεδονία γενικότερα".
Λίγοι έχουν πεισθεί, παρά το ότι η κομματική προπαγάνδα πάει καλά και τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη έχουν αναλάβει να μεταφέρουν το μήνυμα από την Καστοριά ως την Αλεξανδρούπολη -και, φυσικά, σε Α και Β Θεσσαλονίκης. Οι πολιτευτές του κόμματος (δεν έχει, δα, και πολλούς βουλευτές αυτήν τη στιγμή στην περιοχή) έχουν πιάσει δουλειά από χθες το πρωί, όταν έγινε γνωστό πως "Καστανίδης τέλος, την έδρα κρατά ο πρόεδρος".
Η απόφαση τοποθετήθηκε σε συσκευασία δώρου που έλεγε πως "στο Ηράκλειο και οι δύο βουλευτές πήραν πολύ μεγάλο αριθμό σταυρών, ενώ η συνολική παρουσία του στο νησί όπου στις τρεις περιφέρειες ήρθε στη δεύτερη θέση σηματοδοτεί την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ" και τοποθετήθηκε και φιόγκος που έλεγε πως η προτεραιότητα πρέπει να ανήκει στα νέα στελέχη. 
Η τακτική "σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν" εφαρμόστηκε και στον Καστανίδη, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ουσιαστικά λέει πως δεν τέλειωσε πολιτικά και προαναγγέλλει νέο βήμα από την πλευρά του.
Όσο για το γραφείο πρωθυπουργού, οι πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετεί κάποιον με βασική γραμμή αυτό που ακολούθησε και στην κυβέρνηση: Νέος, δραστήριος και... γυναίκα.
Κοντός ψαλμός, αλληλούια.

Γράφει ο Περαστικός