Ο πολιτισμός, η μουσική, το μουσικό θέατρο, η εξωστρέφεια, ο τουρισμός τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Δρόσου Τσαβλή, επικεφαλής της παράταξης "Όλοι Εμείς", με την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ευγενίας Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου. 

Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε στη δυναμική του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης ποικιλοτρόπως, είτε με τη δημιουργία των δικών του μουσικών συνόλων όπως η MOYSA είτε με τις συνέργειες δράσεων του, όπως με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Συνομίλησαν ακόμα για την εξωστρέφεια των δράσεων του Μεγάρου, με τις οποίες μπορεί να βάλει τη Θεσσαλονίκη πιο ψηλά στον χάρτη τόσο των Βαλκανίων όσο και της Ευρώπης, καθώς και στις δυνατότητες ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού, μέσω της φιλοξενίας συνεδρίων και στις εγκαταστάσεις του. 

Συζητήθηκε επίσης και το πρόβλημα στέγασης της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, καθώς η ορχήστρα «στολίδι» της πόλης βρίσκεται υπό έξωση λόγω ακατάλληλων εγκαταστάσεων.