Αυτή η μανία των υποψηφίων δημάρχων να παρουσιάζουν... δέκα - δέκα, δώδεκα - δώδεκα τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους με την παράταξή τους θα πάει μακριά; Σήμερα ο Δρόσος Τσαβλής ανακοίνωσε άλλους 10. Έχουμε χάσει το λογαριασμό.

Κι αν ήταν μόνον ο Τσαβλής, θα λέγαμε "τσιμέντο να γίνει, έτσι θέλει να τους δίνει, με δόσεις, σαν την παραμύθα" και θα του κάναμε το χατίρι. Όμως, αυτό το σίριαλ το ξεκίνησε πρώτος ο δήμαρχος. Και να ο τάδε με τον Ζέρβα και να ο δείνα με τον Ζέρβα... Θα φθάσουμε την προηγούμενη των εκλογών και δεν θα ξέρουμε, πλέον, ποιος κατεβαίνει με ποιον...

Υπάρχουν και κάποιοι που παρουσιάζουν ακόμη και διαμερισματικούς συμβούλους! Τα αστέρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης! Κι αν σκεφτούμε ότι κάθε συνδυασμός θα ΄χει από 350 νοματαίους, πάει, το χάσαμε το παιχνίδι παίδες... Μέχρι να συμπληρώσουν αυτοί τα ψηφοδέλτιά τους, εμείς θα ΄χουμε χάσει το λιγοστό μυαλό που μας απέμεινε!

Γινόταν παλιότερα αυτό; Όχι! Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν σαν τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, που περίμεναν να δουν στην εφημερίδα τη σύνθεση της ομάδας και, εκεί που έμπαιναν όλα τα ονόματα, το δικό τους να είναι με κεφαλαία, επειδή -και καλά- ήταν διακριθείς... Φυσικά, όλοι γνωρίζαμε πώς αναδεικνύονταν σε διακριθέντα, ο κάθε ποδοσφαιριστής της Φλόγας Αναλήψεως, ή της Ομόνοιας Σίνδου (τυχαία τα ονόματα των ομάδων). Τώρα, όμως, ο καθένας απέκτησε προφίλ στο φέισμπουκ και νομίζει ότι έγινε οπίνιον λίντερ. Βάζει, λοιπόν, το δήμαρχο να βγει φωτογραφία μαζί του και να τη "σηκώσει" στο λογαριασμό του, με τα γνωστά "με τιμά η επιλογή αυτή" κ.λπ. κ.λπ.

Και θα με ρωτήσετε: Κι ο δήμαρχος γιατί το δέχεται; Γιατί κι αυτόν θα τον ταγκάρουν και θα πάρει τα κλικαρίσματα από τους φίλους και γνωστούς του υποψηφίου... Κι αν 100 κλικ ισοδυναμούν με μία ψήφο, όλα καλά...

Το θέμα αγαπητοί υποψήφιοι είναι ότι το κλικάρισμα δεν μετατρέπεται, αναγκαστικά, σε ψήφο...

Γράφει ο Περαστικός