Το «βασάνιζε» εδώ και καιρό. Το συζήτησε, το μελέτησε  και στην πρόσφατη  συνάντηση  που είχε, με την παλιά  του γνώριμη και  νυν υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Αλ. Σδούκου,  ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κ. Γιουτίκας, της έκανε συγκεκριμένη πρόταση: 
Να μην πηγαίνουν χαμένες μεγάλες ποσότητες  «πράσινης» ενέργειας που δεν μπορεί να τις  απορροφήσει το δίκτυο μεταφοράς ενέργειας σε αρκετές  περιοχές της χώρας. Της ζήτησε να δει το θέμα… αλά ιταλικά. 
Στην Ιταλία, για να αντιμετωπίσουν ανάλογα  προβλήματα επιδοτούν τις μονάδες βιοαερίου για να μετατραπούν σε μονάδες βιομεθανίου. Το πλεονέκτημα είναι ότι  ενώ στο βιοαέριο απαιτείται καύση για την παραγωγή ενέργειας, το βιομεθάνιο περνάει απευθείας στο δίκτυο φυσικού αερίου. Δεδομένου ότι στην Κεντρική Μακεδονία, λειτουργούν οι περισσότερες ιδιωτικές  μονάδες παραγωγής βιοαερίου  και παράγεται η μεγαλύτερη ισχύς ενέργειας από την αξιοποίηση  αποβλήτων στη χώρα, μια τέτοια εξέλιξη, θα απογείωνε τη δυναμικότητά της στον ενεργειακό τομέα.
Η υφυπουργός, είπε ότι της άρεσε η ιδέα και θα την απασχολήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.