Σε Ρόδο και Κέρκυρα δίνεται η μεγαλύτερη μάχη με τις πυρκαγιές σήμερα, ενώ στα υπόλοιπα μέτωπα αντιμετωπίζονται μέχρι στιγμής, πολλές αναζωπυρώσεις.
Όπως ενημέρωσε, πριν λίγο (14:50), η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη Ρόδο η αναζωπύρωση που εκδηλώθηκε από τις πρωινές ώρες στην περιοχή Βάτι έλαβε διαστάσεις και για αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς Λίνδο. Επιχειρούν αδιάκοπα 266 πυροσβέστες, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 55 υδροφόρα οχήματα, πλήθος εθελοντών, όλοι οι φορείς της πολιτικής προστασίας, ενώ έχουν διατεθεί και εναέριες δυνάμεις: Από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν εννέα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.
Στην Κέρκυρα, οι αναζωπυρώσεις είναι πολλές στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού. Οι φλόγες απείλησαν τον οικισμό Λούτσες και για αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων προς ασφαλή κατεύθυνση. Πριν από λίγο εκδόθηκαν δύο ακόμη μηνύματα από το 112 για εκκένωση άλλων δύο οικισμών (Ημερολιά και Συκί) προς το λιμάνι της Κασσιόπης. Επιχειρούν εκεί 62 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 υδροφόρα οχήματα και από αέρος περιοδικά έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.
Στον Πλατανιστό Καρύστου Ευβοίας και στο Δερβενάκι Αχαΐας μέχρι στιγμής οι πολλαπλές αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που έχουν διατεθεί σε αυτές τις περιοχές.
Στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών επιχειρούν στο πλευρό των ελληνικών δυνάμεων πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα από δέκα χώρες και αργά το βράδυ αναμένουμε την άφιξη 38 πυροσβεστών με 14 οχήματα από τη Σερβία.
Για αύριο Τετάρτη προβλέπεται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας και πολύ υψηλός κίνδυνος στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος "διανύουμε ίσως τις δυσκολότερες ημέρες του καλοκαιριού με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει περαιτέρω αύξηση. Παραμένουμε όλοι σε κατάσταση συναγερμού".