Η ανέγερση σύγχρονου Πολιτιστικού Κέντρου δρομολογείται στον Πεντάλοφο του Δήμου Ωραιοκάστρου. Την ανακοίνωση έκανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστα, χαιρετίζοντας στο 5ο Αντάμωμα Παράδοσης και Πολιτισμού. Όπως είπε, το έργο σχεδιάζεται σε συνεργασία με την διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου.
«Χαίρομαι που βρίσκομαι σε αυτό το όμορφο αντάμωμα παράδοσης και πολιτισμού στον Πεντάλοφο. Είναι ένας τόπος στον οποίο ως διοίκηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας επενδύουμε πολλά όχι μόνο από έργα που υλοποιήσαμε στους δρόμους και τις υποδομές αυτά τα χρόνια, αλλά και από τον σχεδιασμό μας να προχωρήσουμε στην ανέγερση ενός πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή σε συνεργασία με τον δήμαρχο, Παντελή Τσακίρη. Είναι κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους συλλόγους του Πενταλόφου και σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε. Πιστεύω ότι μαζί τα επόμενα χρόνια θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε και ένα ευρύτερο δίκτυο υποδομών που όχι μόνο θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας εδώ, αλλά θα βοηθήσουν και τον τόπο να πάει μπροστά σε μεγάλο βαθμό», είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
«Καλωσορίζουμε στον Πεντάλοφο τον περιφερειάρχη, Απ. Τζιτζικώστα, και τον ευχαριστούμε για τη συνεργασία μας, για την δέσμευσή του να κάνουμε πράξη την ανέγερση πολιτιστικού κέντρο στην περιοχή. Θέλω επίσης να συγχαρώ τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου για την διοργάνωση αυτής της όμορφης εκδήλωσης, του συναπαντήματος παράδοσης και πολιτισμού. Ως διοίκηση στον Δήμο Ωραιοκάστρου συμβάλλαμε και εμείς για να γίνει και νομίζω το αποτέλεσμα είναι όμορφο», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.