«Έχουμε εμπειρία, έχουμε σχέδιο, θα το κάνουμε ΠΡΑΞΗ», διαμήνυσε το  βράδυ της Τρίτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην πρώτη μεγάλη προεκλογική εκδήλωση της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», στον θερινό κινηματογράφο «Ελληνίς», που παρά την υψηλότατη θερμοκρασία, γέμισε ασφυκτικά από πολίτες διαφόρων ηλικιών και κοινωνικών ομάδων.
Ο Σπύρος Πέγκας υποστήριξε ότι οι επόμενες δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμες και πως η Θεσσαλονίκη δεν θα αντέξει άλλη μία χαμένη πενταετία. «Αισθανόμαστε θυμό, οργή και στεναχώρια για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη μας, που αυτή την τετραετία της σημαντικής εισροής ευρωπαϊκών πόρων η πόλη δεν άλλαξε, δεν βελτιώθηκε, δεν εξελίχθηκε και δεν αναπτύχθηκε», πρόσθεσε.
Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και όλα τα μέλη της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους» είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, για να δοθεί μία ελπιδοφόρα προοπτική σε όλες και όλους.
Στη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Πέγκας, παρουσίασε συνοπτικά τους βασικούς άξονες τους προγράμματος της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», της οποίας είναι επικεφαλής.
Για την καθημερινότητα και το πράσινο, ο Σπύρος Πέγκας έκανε λόγο για πολιτική «δενδροκτονίας» από την πλευρά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης. «Δεν υπάρχει σκιά πουθενά μέσα στην πόλη μετά τη μαζική δενδροκτονία του σημερινού δημάρχου. Διεκδικούμε ένα πράσινο μητροπολιτικό πάρκο για την πόλη μας, τα σχολεία μας θα πρασινίσουν και η άσφαλτος και το τσιμέντο στις αυλές θα αντικατασταθεί από κήπους και αστικά άλση. Πάρκα τσέπης, μαζικές φυτεύσεις, πολιτικές κινήτρων για το πρασίνισμα των ακάλυπτων χώρων των πολυκατοικιών, πάρκο πρασίνου και μνήμης η πλατεία Ελευθερίας αύριο!».
Για την καθαριότητα δήλωσε ότι απαιτείται ένας μακροπρόθεσμος σχεδιασμός και ένα βαθιά επιμελημένο έργο, προκειμένου να αναδιαμορφωθεί το σύστημα αποκομιδής και απόθεσης των απορριμμάτων, έτσι ώστε να καταστρωθεί ένας σχεδιασμός πλήρους αλλαγής του τρόπου διαχείρισης των σκουπιδιών, του τρόπου καθαριότητας της πόλης. 
Στη συνέχεια, ο Σπύρος Πέγκας μίλησε για την προσβασιμότητα στον δημόσιο χώρο και τόνισε τα παρακάτω: «Θα σας τρελάνουμε στη νομιμότητα. Θα επικαιροποιήσουμε κάθε κανονισμό και θα διορθώσουμε κάθε διάταξη εξυπηρέτησης συμφερόντων που πέρασε η προηγούμενη διοίκηση. Θα σηκώσουμε ξανά τις ντιβανοκασέλες και θα απελευθερώσουμε τα πεζοδρόμια και τον δημόσιο χώρο για τα παιδικά καρότσια, τους ανθρώπους με αναπηρία και δυσκολίες μετακίνησης, για τους ηλικιωμένους. Ο δημόσιος χώρος ανήκει πρωτίστως στους δημότες. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης μας, δεν πρέπει να αγωνιούν για το αν θα δουλέψουν τοποθετώντας τρία τραπέζια παραπάνω. Θα κερδίζουν από τη δυναμική πολιτική εξωστρέφειας που θα εξασκήσουμε και που θα φέρει περισσότερο και ποιοτικότερο κοινό».
Για το κυκλοφοριακό, το πρόγραμμα της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Για Όλους», προβλέπει μεταξύ άλλων την επαναφορά για το ωράριο φορτοεκφορτώσεων και τα διαχωριστικά πασαλάκια. «Στόχος μας είναι να μεγιστοποιήσουμε την ταχύτητα των πολύπαθων αστικών λεωφορείων της πόλης. Στη συνέχεια θα ενθαρρύνουμε τη μετεπιβίβαση, τη συνοδευτική μετακίνηση, την κυκλική κίνηση μέσα στο κέντρο, την ηλεκτρο-κίνηση και τη μικρο-κινητικότητα. Θα πολεμήσουμε την παραβατικότητα και θα δημιουργήσουμε περιφερειακά πάρκινγκ», σημείωσε.
Για τη συμμετοχικότητα, στόχος είναι η δημιουργία μίας πόλης που οι πολίτες της θα την αγαπούν. «Μία πόλη που μας αρέσει να τη ζούμε, που στις γειτονιές στήνονται τραπέζια σαν αυτά της Γιορτής της Άνοιξης στη Σβώλου και το καλοκαίρι οι κάτοικοι μαζεύονται στις ταράτσες, που τις έχουν πρασινίσει ή στις κοινές πρασιές των γειτονικών πολυκατοικιών, που οι ένοικοι και ιδιοκτήτες έχουν διαμορφώσει σε κοινόχρηστους χώρους αναψυχής και επικοινωνίας», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στην κοινωνική πολιτική, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ανέπτυξε συνοπτικά το σχέδιό του, στο οποίο περιλαμβάνονται η δημιουργία νέων δομών για τα παιδιά και τους ενήλικες με αναπηρία, αναβάθμιση του υπνωτηρίου αστέγων, πρωτοβάθμια περίθαλψη, κοινωνική κατοικία, ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, πρόσφυγες, νέοι, γυναίκα και παιδί. 
Για το δημόσιο σχολείουπερτόνισε ότι πρέπει να αλλάξει  η εικόνα και το περιβάλλον του. «Τα σχολεία είναι σήμερα φυλακές με κάγκελα, καταστραμμένα και μουντζουρωμένα, με αυλές τσιμεντένιες που καίγονται στο λιοπύρι και μουλιάζουνε στη βροχή. Το δημόσιο σχολείο θα το αλλάξουμε, θα το εκσυγχρονίσουμε, θα το φυλάξουμε και θα το ανοίξουμε στη γειτονιά και την τοπική κοινότητα».
Για την ανάπτυξη και την προοπτική, ο Σπύρος Πέγκας αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση της διπλωματίας των πόλεων αλλά και στην άσκηση πολιτικών προσέλκυσης επενδύσεων προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. «Θα καλλιεργήσουμε δυναμικά με ένα νέο σύνθημα και μια καινούργια θεσμική οντότητα, που θα ενώσει τους παραγωγικούς φορείς της πόλης, το Invest in Thessaloniki, το επενδυτικό προφίλ της πόλης μας. Θα εξασκήσουμε πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων ανεξάρτητα, παράλληλα και συμπληρωματικά με τις εθνικές πολιτικές, για να φέρουμε δουλειές και νέες θέσεις εργασίας στη Θεσσαλονίκη».
Για την τουριστική εξέλιξη της Θεσσαλονίκης, πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου φορέα προβολής της πόλης με τον χαρακτηριστικό τίτλο ΜarketingThessaloniki, προκειμένου ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και να δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία.
Κατά το κλείσιμο της κεντρικής του ομιλίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ανέφερε τα εξής: «Θεωρώ υποχρέωσή μου να συμβάλλω και πάλι σε ένα καλύτερο μέλλον για τη Θεσσαλονίκη. Στόχος μου είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη μια πόλη σύγχρονη, που όχι μόνο θα αξίζει να ζούμε, αλλά μια πόλη που θα κρατάει τα παιδιά μας εδώ στον τόπο τους».
Στην εκδήλωση, απέστειλε γραπτό χαιρετισμό στήριξης ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.