"Έχω πει πολλές φορές ότι η πιο δύσκολη στιγμή, η στιγμή που ντράπηκα -και ήμασταν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας ως παράταξη-, ήταν όταν είχα πάει στην Κύπρο για μια επίσκεψη για να δω τους φοιτητές των δημοσίων αλλά και των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και είδα ότι εδώ, είμαστε όχι χρόνια αλλά δεκαετίες πίσω στην αντίληψη".

Αυτό τόνισε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και το δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε, σήμερα το πρωί. Όσον αφορά την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξει, πριν τη συνταγματική αναθεώρηση, το άρθρο 16 που αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τόνισε:

"Είναι ξεκάθαρη η διάταξη. Πέραν του νομικού σκέλους, να μπούμε στην ουσία. Και αυτή είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση η αναθεώρηση του άρθρου 16. Αλλά έπρεπε να περάσουν δύο κοινοβουλευτικές περίοδοι. Εμείς θα την ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία απευθύνοντας κάλεσμα συνολικά στα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, γιατί με δική του ευθύνη χάθηκαν δέκα χρόνια"
 
Για τις αντιδράσεις Ανδρουλάκη, είπε σχετικά:

"Αναφερόμαστε σε πανεπιστήμια, όχι σε κολλέγια. Και τα δημόσια και τα ιδιωτικά θα υπάγονται κάτω από τον ίδιο έλεγχο. Με κανόνες λειτουργίας, δεν θα είναι ανεξέλεγκτα. Όπως υπάρχει αυτοδιοίκητο, το οποίο κανένας δεν το αμφισβητεί και κανένας δεν το παραβιάζει, υπάρχουν, όμως, και αρχές κάτω από τις οποίες υπάγεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ελεύθερα, να υπάρχει ουσιαστικό άσυλο, αληθινό άσυλο, άσυλο ιδεών, το οποίο το κατοχυρώνει μέρα με τη μέρα η Κυβέρνηση αυτή. Να μπορεί ο καθένας να κάνει και να λέει ό,τι θέλει, χωρίς να φοβάται, χωρίς να βρίσκεται ανάμεσα σε παραβατικούς, πράγματα αυτονόητα τα οποία νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να τα συζητάμε, αλλά χρειάζεται να τα συζητάμε, όσο υπάρχει ο κίνδυνος και όσο πρέπει να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι".