Νίκες σε εκλογικές διαδικασίες αναζητά το ΠΑΣΟΚ και, καθώς το περιβάλλον στους δήμους φαίνεται να έχει διαμορφωθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πεδίο δράσης απλώνεται στις περιφέρειες.
Οι "πράσινες" επιλογές στους δήμους της Θεσσαλονίκης είναι γνωστές: Στο δήμο Νεάπολης - Συκεών, ο Σίμος Δανιηλίδης θεωρείται άχαστος και κανείς δεν πειράζει την υποψηφιότητά του. Το ίδιο και στον δήμο Θέρμης με τον Θ. Παπαδόπουλο. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι οι δύο δήμοι θα βαφτούν πράσινοι.
Ο κεντρικός δήμος "χαλάει" τη σούπα. Υπάρχουν τουλάχιστον δύο "πράσινοι" υποψήφιοι (ο Αγγελούδης κι ο Πέγκας), ενώ κι ο νυν δήμαρχος είναι σαρξ εκ σαρκός του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ήδη έχει ανακοινώσει ως υποψηφίους του γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη, όπως τους Λεκάκη (που ήταν και υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης) και Σδούγκο. Χωρίς να υπολογίζουμε ότι ο Ζέρβας θεωρείται, πλέον, "γαλάζιος" υποψήφιος...
Αναγκαστικά η βαρύτητα στο ΠΑΣΟΚ πέφτει στις εκλογές για τις περιφέρειες, αλλά και εκεί η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί αγκάθι. Η υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαστεργίου δεν θεωρείται ισχυρή για να αλλάξει χρώμα ο χάρτης κι έτσι, στο κίνημα ετοιμάζουν Ειδική Επιτροπή Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Εξάλλου, η ιστορία του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει πως σε τέτοιες ενέργειες, δημιουργίας επιτροπών και συμβουλίων, το κίνημα έχει την... τεχνογνωσία. 
Την επιτροπή θα αναλάβει ο γνωστός από το παρελθόν εκλογομάγειρας Κώστας Σκανδαλίδης. Σκοπός να βρεθούν "πράσινες" υποψηφιότητες σε όλη την Ελλάδα, ώστε να πρασινίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του χάρτη της επικράτειας.
Mission Imposible... 

Γράφει ο Περαστικός