Ενημερωτική συζήτηση για το στάδιο υλοποίησης των 30+ μεγάλων έργων που δρομολογεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, τα οποία αλλάζουν την εικόνα της πόλης, ενισχύουν τη δυναμική της και αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές της προοπτικές, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Διοικητήριο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, η Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Μεταφορών κα. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Υποδομών κ. Νίκος Ταχιάος και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συζήτησης τονίστηκε ότι μέσω των συγκεκριμένων κυβερνητικών παρεμβάσεων η Θεσσαλονίκη του 2030 θα διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης ως μια σύγχρονη, λειτουργική και εξωστρεφής πόλη.

Σε δήλωση που έκανε μετά το τέλος της συνάντησης ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι: «Δύναμη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι η αξιοπιστία της. Το ισοζύγιο λόγων και πράξεων είναι θετικό, καθώς ό,τι είπαμε γίνεται. Με τον τρόπο αυτόν χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Τα 30+ μεγάλα έργα που αφορούν στη Θεσσαλονίκη, κάποια εκ των οποίων σχεδιάζονται, άλλα βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και άλλα  έχουν ολοκληρωθεί, διαμορφώνουν μια ευοίωνη προοπτική για την πόλη. Ενδυναμώνουν και αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα και πολλαπλασιάζουν το θετικό αποτύπωμά τους στη ζωή των πολιτών.

Τα πολλά και σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί μας κάνουν αισιόδοξους ότι η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα.

Σε ό,τι αφορά τον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, σε αγαστή συνεργασία με τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις πρώτου και δεύτερου βαθμού, τους παραγωγικούς φορείς και τα αρμόδια υπουργεία, εποπτεύουμε τα αναπτυξιακά σχέδια που αφορούν στη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και τις τρεις Περιφέρειες (Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη) που εμπίπτουν στη γεωγραφική αρμοδιότητά μας.

Με στοχοπροσήλωση, προχωρούμε συντεταγμένα σταθερά, τολμηρά, μπροστά».