Νέα όψη αποκτά η περιοχή πέριξ του Μεγάρου Μουσικής μέσα από την υλοποίηση ενός ολιστικού σχεδίου της Διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον Δήμο Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου. 
Οι παρεμβάσεις στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής συνεχίζονται αυτές τις ημέρες με εκτεταμένες επισκευές στα πεζοδρόμια, που επί σειρά ετών βρίσκονταν σε κακή κατάσταση. Με τη φροντίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης τα πεζοδρόμια αποκαθίστανται, ώστε να διαμορφωθεί ένας όμορφος περίπατος για τις χιλιάδες των επισκεπτών της περιοχής.
Είχε προηγηθεί, επίσης με μέριμνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, μια μεγάλη παρέμβαση αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην ευρύτερη περιοχή με ασφαλτοστρώσεις και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού στη ζώνη πλάι από το Μέγαρο Μουσικής, η οποία, παρά την υψηλή επισκεψιμότητα της, ήταν γεμάτη με λακκούβες και παγίδες για τους διερχόμενους. Ο δημόσιος χώρος έχει πλέον αναβαθμιστεί και αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους. 
Τα έργα αναβάθμισης του δημόσιου χώρου λειτουργούν συμπληρωματικά προς αυτό της διαμόρφωσης υπαίθριου πάρκινγκ στην περιοχή του Ποσειδωνίου, με το οποίο ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσέφερε ανάσα στους κατοίκους και στους επισκέπτες της περιοχής.