Με 249 ψήφους (από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση) εξελέγη πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας.. Οι 51 βουλευτές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης δήλωσαν «παρών».
Αντιπρόεδροι της Βουλής εξελέγησαν τρεις από τη ΝΔ και ένας από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Δεν εξελέγησαν αντιπρόεδροι της Βουλής από τους Σπαρτιάτες, τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας εκλέχθηκαν:
Για το αξίωμα του Α΄ Αντιπροέδρου ο  κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έλαβε 269 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 299 ψηφισάντων.
Για το αξίωμα του Β΄ Αντιπροέδρου ο κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος έλαβε 269 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 299 ψηφισάντων.
Για το αξίωμα του Γ΄ Αντιπροέδρου ο κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο οποίος έλαβε 269 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 299 ψηφισάντων.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκλέχθηκε για το αξίωμα του Δ΄ Αντιπροέδρου η κ. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία έλαβε 270 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για το αξίωμα του Ε΄ Αντιπροέδρου εξελέγη ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έλαβε 270 ψήφους, ενώ 30 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εκλέχθηκε για το αξίωμα του ΣΤ΄ Αντιπροέδρου ο κ. Γεώργιος Λαμπρούλης, ο οποίος έλαβε 269 ψήφους, ενώ 31 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών ο προταθείς για το αξίωμα του Ζ΄ Αντιπροέδρου κ. Πέτρος Δημητριάδης έλαβε 25 ψήφους, ενώ 275 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων. Επομένως, ο κ. Δημητριάδης δεν εκλέγεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία που προβλέπει το άρθρο 67 του Συντάγματος.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ελληνικής Λύσης εκλέχθηκε για το αξίωμα του Η΄ Αντιπροέδρου ο κ. Βασίλειος Βιλιάρδος, ο οποίος έλαβε 256 ψήφους, ενώ 44 βουλευτές ψήφισαν «Παρών» επί συνόλου 300 ψηφισάντων.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νίκης ο προταθείς για το αξίωμα του Θ΄ Αντιπροέδρου κ. Γεώργιος Αποστολάκης έλαβε 31 ψήφους, ενώ 269 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων. Επομένως, ο κ. Αποστολάκης δεν εκλέγεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία που προβλέπει το άρθρο 67 του Συντάγματος.
Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας ο προταθείς για το αξίωμα του Ι΄ Αντιπροέδρου κ. Μιχαήλ Χουρδάκης έλαβε 95 ψήφους, ενώ 205 βουλευτές ψήφισαν «Παρών», επί συνόλου 300 ψηφισάντων. Επομένως, ο κ. Χουρδάκης δεν εκλέγεται, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, αφού δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία που προβλέπει το άρθρο 67 του Συντάγματος
Για το αξίωμα των Κοσμητόρων εκλέχθηκαν οι βουλευτές: από την ΚΟ της ΝΔ, οι κ.κ. Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης και Βασίλειος Γιόγακας και για το αξίωμα των γραμματέων οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Γιώργος Βρεττάκος και Σπυρίδων Κουλκουδίνας.
Από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για το αξίωμα του κοσμήτορα εξελέγη η κ. Μαρίνα Κοντοτόλη και για το αξίωμα του γραμματέα ο κ. Πέτρος Παππάς.

Από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, για το αξίωμα του γραμματέα εξελέγη ο κ. Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης.

ΝΔ: Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κώστας Τσιάρας - Αναπληρωτές Θάνος Πλεύρης και Ζωή Ράπτη.

Οκτώ χρόνια μετά, ο Νικήτας Κακλαμάνης αποχαιρέτησε το Προεδρείο της Βουλής με έναν συγκινητικό λόγο και με υπόκλιση προς το Σώμα. 

Για επίλυση του θέματος της χωροταξίας που δημιουργήθηκε σχετικά με τη θέση των Σπαρτιατών στα έδρανα του κοινοβουλίου δεσμεύτηκε ο Κωνσταντίνος Τασούλας μετά από επικοινωνία με Γεροβασίλη και Φάμελλο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται δίπλα στους Σπαρτιάτες -και μάλιστα σε θέσεις με αποστάσεις, λόγω διαδρόμων.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε τους βουλευτές της ΝΔ στην Ολομέλεια της Βουλής για bullying, αναφορικά με γιουχαΐσματα που ακούστηκαν εις βάρος της επειδή δεν σταματούσε να μιλά. Όταν η κ. Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε στην εκλογή προέδρου επέκτεινε την τοποθέτησή της, με αποτέλεσμα να ακουστεί από άλλα έδρανα η λέξη "αρχίσαμε"...

Ανασκεύασε μετά την κατακραυγή η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Τζώρτζια Κεφαλά δηλώσεις της ότι οι Σπαρτιάτες εκπροσωπούν πολίτες που θέλουν περισσότερο δυναμισμό. 

Παραιτήθηκε της βουλευτικής της ασυλίας η Ρένα Δούρου, ζητώντας από τον πρόεδρο της Βουλής να προχωρήσει άμεσα η σχετική διαδικασία ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δίκη για τη φωτιά στο Μάτι.

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η προγραμματισμένη για σήμερα νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ λόγω διαφωνιών. Εκτός κούρσας για την ηγεσία ο Δ. Τεμπονέρας. 
Βολές Σκουρλέτη κατά Σπίρτζη που επιτέθηκε σε Αχτσιόγλου -Τσακαλώτο. Για κίνδυνο διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Γ. Τσίπρας. “Κλειδωμένη” θεωρείται η υποψηφιότητα Πολάκη για την ηγεσία. Υποχωρεί ο Αλ. Χαρίτσης υπέρ της Ε. Αχτσιόγλου. 

Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χατζηνικόλας κατήγγειλε ότι στην Κουμουνδούρου δεν έβγαλαν νερό στους δημοσιογράφους και τους άφησαν στον δρόμο παρά την αφόρητη ζέστη.

Πέντε προτάσεις για σύσταση εξεταστικής επιτροπής κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος (για Πρέσπες, Μάτι, Τέμπη, εμβολιασμό, 1ο εξάμηνο 2015).

«Καλή αρχή» ευχήθηκε μέσω του Twitter ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή Ηλίας Κασιδιάρης, στο κόμμα των Σπαρτιατών.