Επτά βασικές προτεραιότητες του για την επόμενη ημέρα της Θεσσαλονίκης παρουσίασε σήμερα στους εκπροσώπους του Τύπου ο υπ. δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης. 

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», το πρόγραμμα του το οποίο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένα στα τέλη Αυγούστου θα έχει διττό στόχο, να αντιστρέψει την παρακμή και την αδράνεια και να συντονιστεί η Θεσσαλονίκη με το μέλλον που της αξίζει και δικαιούται.  

 • Επιγραμματικά ως σημεία αναφοράς επισημαίνονται:
 • Εντατικός καθαρισμός της πόλης από σκουπίδια και μουτζούρες 
 • Υλοποίηση 1000 νέων θέσεων στάθμευσης κάθε χρόνο 
 • Πλατεία Ελευθερίας (επικαιροποίηση και δημοπράτηση)
 • Πλατεία Διοικητηρίου (ολοκλήρωση μελέτης)
 • Πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας (επικαιροποίηση και δημοπράτηση)
 • Μελέτες μεγάλων αστικών παρεμβάσεων: Περιφερειακή Τάφρος, οδός Εγνατία, οδός Αγίου Δημητρίου, οδός Λαμπράκη, οδός Γιαννιτσών, πλατεία Δημοκρατίας
 • Άνω Πόλη: παρεμβάσεις για την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της περιοχής (τοπικές αναπλάσεις, ιστορικοί περίπατοι, ανάδειξη σημείων θέας και επαναλειτουργία διατηρητέων κρηνών.)
 • Κατασκευή κλειστού συγκροτήματος στίβου
 • Κατασκευή Νεανικού Πολυχώρου Πολιτισμού
 • Ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας για τα αδέσποτα

Ιδιαίτερα όσον αφορά στον ευαίσθητο τομέα της Καθαριότητας, ο κ. Αγγελούδης τόνισε πως στόχος του είναι να αλλάξουν τα πάντα, εξαγγέλλοντας μάλιστα την εισαγωγή ενός νέου θεσμού. «Εγκαινιάζουμε τον Επόπτη Δημοσίου Χώρου σε κάθε γειτονιά, με αρμοδιότητα την καταγραφή και αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων καθαριότητας, συντήρησης κοινοχρήστων χώρων, οδοφωτισμού και πρασίνου.  Θα είναι ο άνθρωπος του Δήμου για τους πολίτες, σε άμεση επικοινωνία με τον πολίτη. Συγκεκριμένα: θα ρίξουμε στη μάχη της καθημερινότητας 100 επίλεκτα στελέχη στις 24 Συνοικίες του δήμου. Υπό την εποπτεία του δημάρχου, τα προβλήματα της καθημερινότητας θα αντιμετωπίζονται άμεσα, με τρόπο αποτελεσματικό, χωρίς περιττή γραφειοκρατία».

Στον τομέα του Πολιτισμού ο κ. Αγγελούδης έκανε λόγο για συγκεκριμένες παρεμβάσεις και καινοτόμες δράσεις, όπως την καθιέρωση του Διαρκούς Φεστιβάλ πόλης.  «Καθιερώνουμε την Κάρτα Πολιτισμού, για την πρόσβαση όλων στα μουσεία και τα θέατρα της πόλης. Thess Non-Stop Festival:  Καθιερώνουμε το Διαρκές Φεστιβάλ Πόλης, με πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ιδρύουμε το Φεστιβάλ Σολίστ, που θα συνδέει το μνημειακό πλούτο της πόλης με μεγάλα επικοινωνιακά και πολιτιστικά γεγονότα, με έμφαση σε διεθνείς δημιουργούς, που θα καθιερώσουν την πόλη ως σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό υψηλού επιπέδου.  Ενισχύουμε και εμπλουτίζουμε το θεσμό των Δημητρίων, με έμφαση στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία της πόλης» υποστήριξε ο υπ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Διαφάνεια, λογοδοσία και ανοικτή διαχείριση» είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου διοίκησης που πρεσβεύει ο Στέλιος Αγγελούδης. Όπως είπε,  «μας ενδιαφέρει η γνώμη των πολιτών, χρειαζόμαστε τις προτάσεις τους και τους οφείλουμε απαντήσεις για το έργο μας».

Είπε ότι θα θεσπίσει “Ώρα Δημάρχου” και μια ψηφιακή εφαρμογή “Ρωτήστε το Δήμο” για να στέλνουν οι πολίτες ερωτήσεις στις δημοτικές υπηρεσίες και να λαμβάνουν απαντήσεις.

Έκανε λόγο για έναν «αόρατο εδώ και 4,5 χρόνια δήμαρχο που ασχολούνταν αποκλειστικά με τις δημόσιες σχέσεις», για “τραγική” κατάσταση του δήμου, “εγκατάλειψη, και αδιαφορία” και για μια πόλη “αφημένη στην τύχη της”.