Ο «βασιλιάς των σουπερμάρκετ» στην Νέα Υόρκη και μεγιστάνας του real estate Τζον Κατσιματίδης ανέφερε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για να εξαγοράσει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN. O Ελληνοαμερικανός κροίσος, με περιουσία 4,1 δις δολάρια σύμφωνα με το Forbes, προέβη σε αυτή την αποκάλυψη μόλις δύο ημέρες μετά την απόλυση του προέδρου Κρις Λιχτ, έπειτα από 13 μήνες θητείας.

Τι σχεδιάζει

«Είμαστε σε θέση να καταθέσουμε ένα σημαντικό ποσό», ανέφερε στην New York Post, ο Κατσιματίδης, χωρίς όμως να μπαίνει σε λεπτομέρειες σχετικά με το ύψος της προσφοράς. «Εναπόκειται στους τραπεζίτες να βρουν τα νούμερα», ανέφερε.

Πάντως ισχυρίστηκε ότι ακόμα και ένα δολάριο τον χρόνο, του αρκεί για να διευθύνει το αμερικανικό δίκτυο. «Θα πήγαινα να διευθύνω το μαγαζί αύριο το πρωί και το μόνο που θα ήθελα είναι ένα δολάριο το χρόνο κι ένα μέρος των κερδών.

Με το δίκτυο τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της χαμηλής τηλεθέασης, ο Κατσιματίδης ισχυρίστηκε ότι αν ήταν αυτός το τιμόνι, θα μπορούσε να «διπλασιάσει τα κέρδη».

Επικαλέστηκε μάλιστα το ραδιοφωνικό σταθμό 77WABC, τον οποίο αγόρασε το 2019 και σημείωσε ότι υπό την διοίκησή του εκτοξεύτηκε στην πρώτη θέση ακροαματικότητας σύμφωνα με τη Nielsen. Σύμφωνα πάντως με τη New York Post, το ραδιόφωνο του Κατσιματίδη όντως ήταν στην πρώτη θέση τον Οκτώβριο του 2021, αλλά έπεσε στην 11η τον Απρίλιο του 2023.

Η περίπτωση Λιχτ

«Όποιος διοικεί αυτή την εταιρεία κάνει λάθος», επανήλθε ο Κατσιματίδης στην περίπτωση του CNN, υποστηρίζοντας ότι η απομάκρυνση του Λιχτ, ο οποίος έδωσε βήμα στον Τραμπ και δέχθηκε έντονη κριτική, ήταν λάθος.  «Ο Λιχτ ήταν προς την σωστή κατεύθυνση, ώστε το δίκτυο να γίνει πιο διακομματικό. Αν εγώ αναλάμβανα θα ακολουθούσα τα βήματα του Λιχτ», ανέφερε.

«Θέλω την αλήθεια και όχι δύο απόψεις», σημείωσε. «Αν οι άνθρωποι λένε ότι υπάρχουν δύο αλήθειες, ας εκφράσουμε και τις δύο κι ας αφήσουμε τους τηλεθεατές να αποφασίσουν.  Ο Κατσιματίδης δήλωσε ότι «το CNN αξίζει να είναι το Νο. 1 στον κόσμο αυτή τη στιγμή» και σημείωσε ότι «ο Ted Turner δημιούργησε ένα υπέροχο δίκτυο», το οποίο, όπως εκτίμησε, δεν ανταποκρίθηκε στο όραμα του ιδρυτή του υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο της Warner Bros. Discovery, David Zaslav.