Σιγά-σιγά ολοκληρώνονται τα παζλ για τους προκριματικούς γύρους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και οι ελληνικές ομάδες ετοιμάζονται να μπουν στις κληρωτίδες. Για τον Άρη, τα πράγματα είναι πολύπλοκα. Ναι, μεν θα είναι στους ισχυρούς αλλά μόνο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, όμως εφόσον προκριθεί, στον 3ο προκριματικό θα βρεθεί στους ανίσχυρους. Τώρα για τα πλέι οφ υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί στους ισχυρούς και αυτό θα συμβεί αν κληρωθεί στον 3ο προκριματικό γύρο με κάποια ομάδα που έχει υψηλό συντελεστή (ο Άρης έχει 7,000) και εφόσον την αποκλείσει, θα πάρει τη θέση της στους ισχυρούς, με αποτέλεσμα να αποφύγει τα… θηρία.  Η κλήρωση είναι προγραμματισμένη για τις 21/06 και τα ματς θα γίνουν 27/07 και 03/08.
Στον Άρη μετρούν αντίστροφα για την έναρξη της προετοιμασίας, μιας και την επόμενη Δευτέρα (12/06) είναι προγραμματισμένη η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας, με την εβδομάδα που αρχίζει από σήμερα να είναι γεμάτη.
Σε πρώτη φάση είναι αρκετά πιθανό να αρχίσουν να διαφαίνονται οι πρώτες κινήσεις αναφορικά με το ρόστερ και είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν οι πρώτες μεταγραφές.
Επιπλέον, εκτός απρόοπτου, θα «κλειδώσουν» οι τελευταίες λεπτομέρειες των σταδίων της προετοιμασίας σε Ισραήλ και Βουλγαρία, καθώς και τα φιλικά παιχνίδια που θα δώσει ο Άρης στην παρουσία του στις δύο χώρες. 
Από εκεί και πέρα, την Παρασκευή στις 12:00, στην αίθουσα Τύπου του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της συμφωνίας με τη Novibet, που είναι ο μεγάλος χορηγός για τα επόμενα τρία χρόνια.  Ακόμη την ίδια μέρα, η ΠΑΕ Άρης θα «αποκαλύψει» τις νέες εμφανίσεις της ομάδας για τη σεζόν 2023-2024, με την εταιρεία KAPPA. Όσον αφορά τα εισιτήρια διαρκείας, αυτά λογικά θα κυκλοφορήσουν στις 12/06.