Η... ώρα της Θεσσαλονίκης ήρθε για τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα είναι στη Χαλκιδική και, από το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά:
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου, στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. Θα επισκεφθεί τον Πολύγυρο, τη Νικήτη και τα Νέα Μουδανιά.
Αυτοδύναμη εντολή με υψηλότερο ποσοστό από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση "για να αλλάξουμε την πατρίδα" ζήτησε από τα Γιάννενα όπου μίλησε σε πολίτες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
"Είχαμε στόχο να βάψουμε γαλάζια όλη την Ήπειρο και βάψαμε γαλάζια όλη την Ελλάδα. Δεν τελείωσε η δουλειά ακόμη, οι κάλπες είναι άδειες και ο στόχος είναι να πετύχουμε ακόμη υψηλότερο ποσοστό, και το ποσοστό στα Γιάννενα πρέπει να γράφει τέσσερα μπροστά" τόνισε Κυριάκος Μητσοτάκης.
Την Κρήτη επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Αλέξης Τσίπρας. Στις 9:30 ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί εργοστάσιο της ΔΕΗ (Ξυλοκαμάρα, Χανιά). Στις 11:30 θα περιοδεύσει στην πόλη των Χανίων και θα απευθυνθεί στους πολίτες. Στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερίας).
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει μάθει να μην τα παρατά, «έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε για να ανατρέπουμε αποτελέσματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας τη Δευτέρα στα Γιάννενα, στην Πλατεία Μαβίλη.
«Θα αγωνιστούμε μαζί μέχρι τις κάλπες στις 25 του μήνα, αλλά δεσμεύομαι ότι θα είμαστε μαζί και στις 26 του μήνα, μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά για να αντισταθούμε στις αντιλαϊκές πολιτικές και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της κοινωνίας», «το πρόγραμμα μιας δίκαιης κοινωνίας με ευημερία για όλους».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει απόψε στις 20:00 στην Πάτρα.
Νωρίτερα, θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ στο πλαίσιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA.
Σε κοινό αγώνα κάλεσε τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας πως η 25η Ιουνίου θα είναι ημέρα αναγέννησης της Δημοκρατικής Παράταξης, για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση και να μπει τέλος στο "τοξικό δίπολο" της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατά την ομιλία του, τη Δευτέρα, στην προεκλογική συγκέντρωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
«Μεταφέρουμε από την Πάτρα το ένα και μοναδικό ελπιδοφόρο μήνυμα που μπορεί να προκύψει και από την κάλπη του Ιούνη. Κι αυτό είναι η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ΚΚΕ. Εμείς κοιτάμε μπροστά, έχουμε τόλμη και αντοχή, γιατί ξέρουμε ότι ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Τριών Συμμάχων, στο κέντρο της Πάτρας.
Το Ηράκλειο Κρήτης επισκέπτεται σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Λύσης Γιάννης Σκάλκος, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.
Ο κ. Σκάλκος, συνοδεία των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος στην Κρήτη, θα περιοδεύσει λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στην εμπορική αγορά Αλικαρνασσού και ακολούθως θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου.
Με μηνύματα συμπαράστασης από τον Κεν Λόουτς και τον Κώστα Γαβρά, εισέρχεται το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα. Τα μηνύματα προβλήθηκαν στην κεντρική συγκέντρωση του πολιτικού φορέα στην Αθήνα, τη Δευτέρα στην πλατεία Σανταρόζα με κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη.
Στην ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης επεχείρησε να εξηγήσει τα κριτήρια της ψήφου των πολιτών στην αναμέτρηση του Μαΐου, μαζί όμως και να περιγράψει τα χαρακτηριστικά της επόμενης περιόδου.