Yποψήφιος με καμάρι, έγραψε κάτω από οργισμένη ανάρτηση για τα δένδρα της Τσιμισκή, ότι είναι… «πατέρας» του όρου «δενδροκτονία». Ξέχασε, βέβαια, να αναφέρει ότι την εβδομάδα που μας πέρασε απορρίφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο το αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Δήμου για την κοπή των δέντρων, το οποίο είχε καταθέσει μετά φανών και λαμπάδων υποψήφιος δήμαρχος. Η Δικαιοσύνη μίλησε, αλλά οι ίδιοι το κάνουν… γαργάρα που λέει κι ο λαός.Επίσης, δεν είχε υπόψη του το δέντρο που έπεσε πριν λίγες μέρες πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και, ευτυχώς, όχι πάνω σε άνθρωπο. Ούτε βλέπει τα δέντρα που θα έπεφταν εάν ο Δήμαρχος και η αρμόδια υπηρεσία δεν φρόντιζαν για την κοπή και την αντικατάστασή τους.
Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος είναι ο «πατέρας» της φράσης «Έγκλημα στη Βενιζέλου», με την οποία αποσιωπήθηκε το πραγματικό έγκλημα που ήταν οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου του μετρό, πολλές από τις οποίες οφειλόταν στις προσφυγές, με δυσμενείς συνέπειες επί πολλά πολλά χρόνια για πολλούς συμπολίτες μας. Τα μαγαζιά τους έκλεισαν, η υγεία τους κλονίστηκε, κάποιοι πέθαναν χωρίς να δούν την ωφέλεια από το μετρό. Αυτό είναι το πραγματικό έγκλημα, όταν στην πλάτη όλων αυτών κάνεις προσωπική στρατηγική με προσφυγές επί προσφυγών οι οποίες, η μία μετά την άλλη, απορρίπτονται από τη Δικαιοσύνη.

Επίσης, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε ποιος είναι ο «πατέρας» της τάσης που φαίνεται να διαμορφώνεται εσχάτως σε ένα κύκλο ανθρώπων να εκφράζουν ευθέως απέχθεια και μίσος για την πόλη, διάθεση να αλλάξουν πόλη (!!!), και σε κάποιες περιπτώσεις διάθεση θαρρείς για… ομαδικό χαρακίρι σαν εκείνους τους ακραίους αιρετικούς που πιστεύουν ότι υπάρχει ζωή χωρίς προβλήματα, ίσως σε έναν άλλον κόσμο.

Όλοι αυτοί οι «πατέρες» του αρνητισμού και της κατασυκοφάντησης της Θεσσαλονίκης, συμπτωματικά συκοφαντούν και τη σημερινή διοίκηση του Δήμου. Παραβλέπουν κάθε καλό, αποσιωπούν κάθε τι θετικό, γκριζάρουν κάθε καθαρή δράση και έργο, το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα επιδοκιμαζόταν.

• Για παράδειγμα, γκριζάρουν τις ασφαλτοστρώσεις, παρόλο που γνωρίζουν ότι ασφαλτοστρώσεις είχαν να γίνουν χρόνια πολλά, (σε πολλές περιπτώσεις πάνω από δέκα), που σημαίνει ότι η προηγούμενη διοίκηση αδράνησε.

• Γκριζάρουν τον τουρισμό, την ώρα που συναντάμε πλέον μήνα Μάϊο ή και Μάρτιο, αλλεπάλληλα γκρουπ τουριστών να περιδιαβαίνουν την πόλη.

• Γκριζάρουν τα κρουαζιερόπλοια κι ας έρχονται πάνω από 70 ενώ επί προηγούμενης διοίκησης δεν ξεπερνούσαν τα 3-4 ανά σεζόν.

• Γκριζάρουν το έργο συντήρησης της νέας παραλίας, παρόλο που γνωρίζουν ότι επί 10 χρόνια υπήρξε η απόλυτη αδράνεια.

• Γκριζάρουν τα έργα που γίνονται σε όλες τις γειτονιές, όχι μόνο στο κέντρο, όταν αυτοί αρκούταν σε θνησιγενή πάρκα τσέπης.

• Γκριζάρουν και το μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης του αστικού πρασίνου με απίθανα επιχειρήματα κι ας γνωρίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Βέβαια, όλα αυτά είναι αποτέλεσμα συστηματικής και επιμονής δουλειάς και σωστού προγραμματισμού για να ξεπερνούνται οι εγγενείς αδυναμίες και οι αδυναμίες της νομοθεσίας – γραφειοκρατίας.

Η κοινωνία δεν θέλει πια τον αρνητισμό και την αγανάκτηση. Είναι η πρώτη φορά που επιλέχθηκε ο σχεδιασμός από τις αποσπασματικές παρεμβάσεις, δηλαδή το δύσκολο αλλά συμφέρον για την πόλη και τους πολίτες παρά το εύκολο, και αυτό πιστώνεται στο Δήμαρχο Κ. Ζέρβα, στους Αντιδημάρχους και στους υπηρεσιακούς. Είναι μια διαφορετική διαχείριση των πραγμάτων, που συντίθεται από μακροχρόνιο σχεδιασμό, επίμονη δουλειά και αποτελεσματικότητα.

Είπαμε, είμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο για τις δημοτικές εκλογές και ζούμε σε όλο της το μεγαλείο τη διαχρονική διαπίστωση του Γκάντι: «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς». Τώρα, βρισκόμαστε στη φάση “σε πολεμούν”…