Η πρόκληση θορύβου από τις “πειραγμένες” εξατμίσεις και τη μεγάλη ταχύτητα των δίτροχων, ήταν ένα από τα προβλήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς, κυρίως στους θερινούς μήνες και συζητήθηκαν στη συνάντηση της Συμπαραστάτη  του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Νιόβη Παυλίδου με την Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου.
 
Η μόνη υπηρεσία που έχει αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η Τροχαία, και η Διευθύντρια επιβεβαίωσε την αστυνόμευση που ασκείται και τη σωρεία προστίμων που επιβάλλονται.

“Παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες, όπως αντιλαμβανόμαστε, είναι αδύνατον να υπάρχει τέτοια διαθεσιμότητα προσωπικού, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα πλήρως και αποτελεσματικά. Γι’ αυτό και συζητήσαμε με την κ. Παπαγεωργοπούλου μέτρα τεχνικής αστυνόμευσης, όπως χρήση ραντάρ ήχου, τα οποία έχουν τοποθετηθεί και αποδίδουν σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Η Τροχαία είναι θετική για την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων, αρκεί να εμπλουτισθεί το θεσμικό μας πλαίσιο που παρουσιάζει κάποιες αδυναμίες, και να εξευρεθεί η αναγκαία χρηματοδότηση. Εξ άλλου η ίδια η Διευθύντρια έχει τονίσει ότι πρώτη προτεραιότητα της υπηρεσίας είναι η καθημερινότητα του πολίτη. Ευχαριστούμε την Διευθύντρια Τροχαίας για την ενημέρωση και ευχόμαστε μια θερινή περίοδο με ελάχιστα προβλήματα”, επισήμανε η κ. Παυλίδου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κι άλλα θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες και υπάγονται στις αρμοδιότητες της Τροχαίας.