«Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί. Κάνουμε εκλογές για να διαλέξουμε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση. Και το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει κυβέρνηση είναι η ΝΔ», τόνισε ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος περιοδεύει από το πρωί στη βροχερή Χαλκιδική.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη σύντομη ομιλία που έκανε στα Νέα Φλoγητά κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες της επόμενης Κυριακής για να αναδείξουν ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. «Οι πολίτες είδαν τη δουλειά μας και μας ψήφισαν. Η ΝΔ έχει το πιο σοβαρό πρόγραμμα. Δεν λέμε ότι θα κάνουμε ούτε γεφύρια ούτε ποτάμια. Λέμε τα λιγότερα από όλους και τα κάνουμε όλα», τόνισε. 

Μαζί του και ο υποψήφιος Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και τ. Υφυπουργός Εσωτερικών, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος τόνισε ότι "μόνο η ισχυρή αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μας φέρνει, με σταθερά βήματα,  μπροστά κι αποφεύγουμε τυχόν ακυβερνησία και νέες εκλογές τον Αύγουστο με τεράστιο κόστος και σοβαρούς κινδύνους  για τη χώρα". Πρόσθεσε πως "είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τον αναπτυξιακό ρόλο που παίζει η περιοχή σε Τουρισμό, πρωτογενή τομέα, Πολιτισμό, πράσινες πολιτικές κι άλλους τομείς".

Στην περιοδεία συμμετείχαν ακόμη η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας Μαρία-Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, καθώς και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές Χαλκιδικής, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς και οι δήμαρχοι του νομού, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Γιάννης Κουφίδης.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε την Καλλικράτεια, τα Μουδανιά, τα Φλογητά, την Όλυνθο και τον Πολύγυρο. Περπάτησε παρά τη βροχή στους δρόμους και χαιρέτησε δεκάδες πολίτες, με το κλίμα να είναι ιδιαίτερα θερμό. Επίσης συμμετείχε σε διευρυμένες κομματικές συνεδριάσεις στα Μουδανιά και τον Πολύγυρο.