Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, ακόμη, τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά την καταβύθιση στις εκλογές της Κυριακής. Μάλιστα, ερωτηματικά έχει προκαλέσει η απουσία του Αλ. Τσίπρα από την Κουμουνδούρου και η μη ανακοίνωση ημερομηνίας συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων.
Δυαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Δ. Βίτσας καλώντας τον Αλ. Τσίπρα να γίνει επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας.
Διαρροές από την “Ομπρέλα” αναφέρουν ότι θα υπάρξει υποψήφιος απέναντι από τον Αλ. Τσίπρα στη διαδικασία εκλογής ηγεσίας από τη βάση.
Φυσικά έχουν ξεσπάσει διαμάχες μεταξύ στελεχών. Για παράδειγμα, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, απάντησε κάτω από την μακροσκελή ανάρτηση του Ν. Μπίστη, ζητώντας του να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.
Ο κ. Μπίστης, με ανάρτησή του στο Φέισμπουκ, υποστήριξε ότι «αν μου έλεγε κάποιος πριν χρόνια ότι θα ερχόταν μια ημέρα που η δική μας Αριστερά θα έπαιρνε σε εκλογές 17,85% και θα έκλαιγα από λύπη και όχι από χαρά, θα τον έλεγα παλαβό», κάνοντας λόγο για «πολύτιμο ποσοστό» και «πολίτες που έσφιξαν τα δόντια και πήγαν στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία». Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς να το κατονομάσει, αν και κεντρικός θιασώτης της σύμπραξης και της συνεργασίας, προσθέτοντας ότι «τη βασική όμως ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα την έχουμε εμείς».
«Σωστά τα λες, γι' αυτό ανέλαβε πρώτος την ευθύνη για τη συγκεκριμένη γραμμή της κυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων με την απλή αναλογική που υπήρξες φανατικός υποστηρικτής. Εννοώ την απουσία όποιας αναφοράς στην επιδίωξη αυτοδυναμίας αν οι άλλοι αρνηθούν, όπως και έγινε!!!» ήταν το σχόλιο του Παύλου Πολάκη κάτω από την ανάρτηση του Νίκου Μπίστη.