Με "φτιαγμένο", ξένο κι επικίνδυνο αυτοκίνητο κυκλοφορούσε, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ο 27χρονος που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη Έμμα, φοιτήτρια στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, την 22 Νοεμβρίου 2022. Αυτό αναφέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με το οποίο ο 27χρονος παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, για εγκατάλειψη του τόπου του τροχαίου ατυχήματος και για οδήγηση χωρίς άδεια. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάχθηκε η 20χρονη συνοδηγός του οχήματος από τις κατηγορίες της συνέργειας στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη καθώς οι δικαστές έκριναν ότι δεν υφίστανται επαρκείς ενδείξεις ενοχής εις βάρος της. Δέχτηκαν ότι δεν θα πρέπει να απαγγελθεί κατηγορία εναντίον της γιατί, λόγω του νεαρού της ηλικίας της και της κρίσιμης κατάστασης στην οποία περιήλθε, δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Όπως αναφέρεται στο βούλευμα, το οποίο δημοσιεύει, σήμερα, σε ρεπορτάζ του Βασίλη Παπαναστούλη το σάιτ grtimes.gr, ο κατηγορούμενος δεν διέθετε άδεια ικανότητας οδήγησης και δεν ήταν ιδιοκτήτης του επίδικου οχήματος το οποίο παρουσίαζε αποκλίσεις από τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο κατασκευαστής, έχοντας υποστεί μετατροπές έτσι ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη, να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του.
Από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι αποτελούσε ένα τεχνικά ανασφαλές κι ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο όχημα. 
Αναφέρεται, ακόμη, ότι το όχημα ανέπτυξε ταχύτητα 104 χιλιομέτρων την ώρα, όταν φρέναρε την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να κινηθεί πλαγιολισθένοντας προς τα αριστερά, να παρασύρει την κοπέλα και, στη συνέχεια, να προσκρούσει σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Αναφέρεται, ακόμη, ότι «προκειμένου μάλιστα να μην γίνει αντιληπτό ότι ενεπλάκη σε οδικό τροχαίο ατύχημα από το οποίο επήλθε βαρύτατος τραυματισμό άλλους προσώπου, ο πρώτος κατηγορούμενος πραγματοποίησε οπισθοπορεία, τραυματίζοντας εκ νέου την πεζή που κείτονταν στο οδόστρωμα και διέφυγε με ταχύτητα, εγκαταλείποντας τον τόπο του ατυχήματος» αναγράφεται στο βούλευμα ενώ στη συνέχεια παράτησε το όχημα στην περιφερειακή οδό και αφαίρεσε τις πινακίδες κυκλοφορίας.
Η 21χρονη Έμμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» όπου απεβίωσε μετά από πέντε μέρες νοσηλείας στην Εντατική, στις 27 Νοεμβρίου 2022.
Για τη συνοδηγό το βούλευμα αναφέρει πως δεν ήταν σε θέση να ακινητοποιήσει το όχημα, δεν οδηγούσε η ίδια και ότι ο οδηγός την είχε διαβεβαιώσει ότι θα πράξει τα νόμιμα και θα ασχοληθεί εκείνος με το θέμα.
«Δεδομένων του νεαρού της ηλικίας της κατηγορουμένης και της αυταπόδεικτης αδυναμίας της διαχείρισης κρίσιμων καταστάσεων, της έλλειψης – κατά τον κρίσιμο χρόνο- δυνατότητας επιλογής του δέοντος (το οποίο εύλογα αγνοούσε, με τη νομική του όρου έννοια, παρά επιθυμούσε να ενεργήσει ανθρώπινα και κατά το ηθικό δέον), του σοκ που υπέστη από τη βιαιότητα του γεγονότος που εκτυλίχθηκε όλως αιφνιδίως μπροστά της, και κυρίως της εν τέλει (έστω και ετεροχρονισμένα) αυτόβουλης και αυθόρμητης προσέλευσης της στις αστυνομικές αρχές με αδιαμφισβήτητο σκοπό να συνδράμει στο έργο αυτών, δεν θα πρέπει να απαγγελθεί κατηγορία εναντίον της…», αναφέρει το βούλευμα για την 20χρονη συνοδηγό.