Η σειρά του Δημήτρη Κουτσούμπα να επισκεφθεί, σήμερα, τη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του ΚΚΕ.
Αναλυτικά:

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί επισκέπτεται την Κεραμωτή Καβάλας και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Θάσο. Στις 19:30, θα απευθύνει χαιρετισμό σε συγκέντρωση πολιτών στη Δράμα, στον πεζόδρομο της Ζερβού.
Αυτοδυναμία ή τρίτες εκλογές τον Αύγουστο, διεμήνυσε ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. «Για μένα η ασφαλής, όχι η οριακή αυτοδυναμία, είναι προυπόθεση για να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές. Γι'αυτό ζητάμε ισχυρή αυτοδυναμία και σταθερή κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ και σήμερα λέει ότι ‘και 149 βουλευτές να έχετε δεν θα συμπράξω'. Ένα τέτοιο σενάριο θα μας οδηγούσε νομοτελειακά σε εκλογές τον Αύγουστο. Θα μας οδηγούσε αυτός που κλείνει την πόρτα κάθετα. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει αυτή τη στιγμή να είναι στην αντιπολίτευση. Αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε την εντολή που πήραμε στις 21 Μαίου. Αν δεν θέλουμε να μπλέξουμε σε περιπέτειες πρέπει να έχουμε σταθερή κυβέρνηση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε λόγο για καπρίτσιο του κ. Τσίπρα με την απλή αναλογική.
«Στις 21 Μαΐου έγινε το πρώτο βήμα. Όμως τίποτα δεν έχει κριθεί» αναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης στο νέο τηλεοπτικό σποτ της Ν.Δ.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, θα απευθύνει ομιλία στην προγραμματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «Ελλάδα 2027: Επτά βήματα για Δίκαιη Κοινωνία και Ευημερία για Όλους», στις 19:30 στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.
“Θέλουν τον κατακερματισμό της αντιπολίτευσης για να είναι ανεξέλεγκτοι την επόμενη ημέρα"  είπε κατά την ομιλία του στην Κατερίνη, ο Αλέξης Τσίπρας.
Το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στις 12:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  Νίκος Ανδρουλάκης, θα επισκεφτεί την Καλλιθέα. Στις 23:15 θα παραχωρήσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη  στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA.
Από το Μαρούσι όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε τη κατάσταση του ΕΣΥ με αφορμή το τραγικό συμβάν στη Κω. «Είναι αδιανόητο εν έτει 2023 μια γυναίκα να χάνει τη ζωή της πάνω στην καρότσα ενός φορτηγού λόγω έλλειψης ασθενοφόρου σε ένα μεγάλο νησί της χώρας μας. Έχουμε πολλές φορές υπογραμμίσει ότι πρέπει να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Λείπει προσωπικό, λείπουν υποδομές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έφτιαξε το Ταμείο Ανάκαμψης με κύρια προτεραιότητα - λόγω της πανδημίας - τη στήριξη της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε πώς «πρέπει να δοθεί το 8-10% του Ταμείου για να αναγεννηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν μπορεί οι Έλληνες πολίτες να πληρώνουν τις τρίτες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε.

Προεκλογική περιοδεία στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σήμερα Τετάρτη στις 20:00, ο κ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε συγκέντρωση Εργατοϋπαλλήλων, των Κλαδικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στο αίθριο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Αύριο Πέμπτη 8 Ιουνίου: - Στις 10.00, θα περιοδεύσει στις εγκαταστάσεις της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer όπου θα μιλήσει με τους εργαζόμενους. -Στις 18.30, θα συναντηθεί με τον Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών.  -Στις 20.00, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη συνοικία της Τούμπας, στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του την Τρίτη στην εκδήλωση της Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» με θέμα: «Πόσο πράσινη είναι η πράσινη ανάπτυξη; Αγώνας για την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος» είπε ότι «η πραγματικότητα διαψεύδει πανηγυρικά τους ισχυρισμούς των κομμάτων του συστήματος» που αν τους έπαιρνε κανείς τοις μετρητοίς «θα έφθανε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με ένα φυσικό περιβάλλον που προστατεύεται, με κατοίκους που χαίρονται τις ομορφιές της ελληνικής φύσης».

Στο Άργος και το Ναύπλιο περιοδεύει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, συνοδεία κλιμακίου υποψηφίων βουλευτών και στελεχών του κόμματος, ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου. Στο  Άργος ο κ. Βελόπουλος θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και επιχειρηματίες. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα επισκεφθεί την πόλη του Ναυπλίου.
 «Αν οι πρόεδροι των κομμάτων έκαναν ό,τι κάνουν τώρα καθημερινά επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια και πήγαιναν πόρτα-πόρτα ή πόλη-πόλη να μιλήσουν με τους κατοίκους της Ελλάδας, θα ήταν πιο έντιμο.   Δυστυχώς τώρα στις εκλογές θυμούνται όλοι τον ελληνικό λαό. Εμείς εδώ και 4 χρόνια πηγαίνουμε από λαϊκή σε λαϊκή από πόρτα σε πόρτα για να μιλήσουμε με τους Έλληνες», αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.