Ταυτοποιήθηκαν, δυόμισι χρόνια μετά, τα στοιχεία του φερόμενου ως δράστη ληστείας σε κοσμηματοπωλείο στην Περαία. Ως δράστης φέρεται, σύμφωνα με την αστυνομία, 30χρονος Έλληνας.
Η ληστεία έγινε τον Ιανουάριο του 2020. Ο 30χρονος, με τους συνεργούς του, πήγαν, με κλεμμένο Ι.Χ. νυχτερινές ώρες, στο κοσμηματοπωλείο, εισέβαλαν σε αυτό φορώντας κουκούλες και, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή δύο δίκαννων με κομμένες τις κάννες, έκλεψαν χρυσαφικά και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Μάλιστα, κατά την αποχώρησή τους, συνεργοί τους που περίμεναν στο αυτοκίνητο, πυροβόλησαν στον αέρα, για να εκφοβίσουν όποιον  τυχόν προσπαθούσε να τους ακολουθήσει.
Το Ι.Χ. είχαν κλέψει από πυλωτή οικοδομής στην Καλαμαριά. Μερικές ώρες μετά τη ληστεία, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, οπότε και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. 




Μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αλλά και την ανάλυση και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, ταυτοποιήθηκε ο συγκεκριμένος άνδρας. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του όπου βρέθηκαν το ένα από τα δίκαννα της ληστείας και επτά ρολόγια που αναγνωρίστηκαν ως μέρος των κλοπιμαίων.
Σημειώνεται ότι, ο 30χρονος άντρας έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για υποθέσεις κλοπών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία