Την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον β΄ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε σήμερα στη Νιόν. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου στην Τούμπα και η ρεβάνς στις 3/8 στο Ισραήλ.

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο 3ος προκριματικός γύρος αρχίζει στις 10 Αυγούστου και το δεύτερο παιγνίδι διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα. Τα πλέι οφ είναι προγραμματισμένα για τις 24 και 31 Αυγούστου.

Η Μπεϊτάρ, που φοράει κιτρινόμαυρα, είναι η Κυπελλούχος Ισραήλ που κατέκτησε πέρσι το τρόπαιο όταν και νίκησε 3-0 τη Μακάμπι Νετάνια στον τελικό, ενώ τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματός της, με ρεκόρ 9-4-13.

Μετρά έξι πρωταθλήματα και οκτώ Κύπελλα, ενώ η τελευταία της εμφάνιση στην Ευρώπη ήταν τη σεζόν 2020/21, όταν αποκλείστηκε στα προκριματικά του Europa από τη Θέουτα της Αλβανίας με δύο ήττες. Η τελευταία της εκτός των συνόρων νίκη ήταν το καλοκαίρι του 2017, όταν και επικράτησε της ουγγρικής Βάσας για την ίδια διοργάνωση.

ΠΑΟΚ και Μπεϊτάρ ήρθαν αντιμέτωπες τη σεζόν 2000-01 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, με τον Δικέφαλο να κερδίζει στην Τούμπα με 3-1 και να αναδεικνύεται ισόπαλος 3-3 στο Ισραήλ, παίρνοντας την πρόκριση.