"Νιώθω σήμερα συγκίνηση και τιμή να μιλάω κάτω από το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η πλατεία Αριστοτέλους, η παραλία της Θεσσαλονίκης, έχει φιλοξενήσει ιστορικές συγκεντρώσεις της παράταξής μας πρώτα με τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή, αργότερα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά", είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης αρχίζοντας την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης.Κυρ. Μητσοτάκης: Χρέος μας να ακούμε την κοινωνία και να είμαστε αντιπολίτευση του εαυτού μας

"Μπορεί να ήταν άλλες εποχές αλλά το πάθος για την πατρίδα και την προκοπή μένει πάντα το ίδιο. Το αποδείξατε ήδη στην πρώτη κάλπη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα 2 εκατομμύρια 400.000 Ελληνίδες και Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν", είπε και συνέχισε:

"Την 21η Μαΐου οι πολίτες επιβράβευσαν τη δουλειά μας λέγοντας ναι στην αλήθεια, ναι στην ενότητα, ναι στην ευπρέπεια του πολιτικού λόγου, αλλά και τιμωρώντας αυτούς που επένδυσαν στο διχασμό, στο ψέμα, στο μαύρο και στην τοξικότητα. Είμαστε όλοι εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα για να γίνει η νίκη πραγματικότητα πρέπει να επαναληφθεί η μεγαλύτερη την Κυριακή που έρχεται. Γιατί, προσέξτε, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα κάναμε πράγματι ένα μεγάλο βήμα. Βήμα, ωστόσο, που θα είναι σαν να μην έγινε ποτέ, εάν δεν επαναληφθεί για να μετατραπεί αμέσως μετά στις 26 Ιουνίου σε άλμα ολόκληρης της χώρας", υπογράμμισε.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, "το πρωί της 25ης Ιουνίου οι κάλπες θα είναι και πάλι άδειες και για να έχουμε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου πρέπει και πάλι να γεμίσουν,να πλημμυρίσουν με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της παράταξής μας. Μόνο τότε η επόμενη μέρα θα φέρει σιγουριά στον τόπο και μόνο με αυτόν τον τρόπο το τιμόνι που θα το κρατάει τελικά η μόνη πολιτική δύναμη που έχει δείξει ότι μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις, υλοποιώντας ταυτόχρονα και όλες τις δεσμεύσεις της.  Αυτό το στοίχημα γίνεται διπλό ειδικά εδώ στην πρώτη και δεύτερη περιφέρεια Θεσσαλονίκης όπου τα ποσοστά μας έχουν ακόμη πολλά περιθώρια ανόδου. Το δικό σας καθήκον συνεπώς είναι να έρθουμε όχι απλά πρώτοι, αλλά πρώτοι και με μεγάλη διαφορά εδώ στη Θεσσαλονίκη".

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο σχέδιο που υπάρχει για τη Θεσσαλονίκη του 2030 κι άρχισε να εφαρμόζεται στο τέλος της πρώτης τετραετίας της κυβέρνησής του: "Ήρθε η στιγμή να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να βάλουμε και τη Θεσσαλονίκη στη θέση που της αξίζει προπύργιο της εθνικής παράδοσης και παράλληλα Φάρος διαρκούς εξέλιξης. Η Θεσσαλονίκη με άλλα λόγια το απόρθητο κάστρο της αυτοδύναμης και παντοδύναμης Ελλάδος.

Είμαστε, εξάλλου, σε έναν τόπο που ξέρει να διακρίνει κάθε φορά τις κρίσιμες αναγκαιότητες οι Μακεδόνες όπως και όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες εξουδετέρωσαν με την απλή λογική την παγίδα της απλής αναλογικής. Και είμαι βέβαιος ότι με την ίδια ωριμότητα σε λίγες μέρες Από τώρα θα ζυγίσουν και το βάρος της νέας τους ψήφου, γνωρίζοντας ότι αυτή θα προσφέρει ασφάλεια στην αυριανή μας καθημερινότητα και ότι αυτή, επίσης, θα δώσει ώθηση στην αισιοδοξία για μία καλύτερη ζωή", τόνισε.

Όπως υπογράμμισε "όπως στην πρώτη θητεία κάναμε αυτά που είπαμε, έτσι και στη δεύτερη θητεία θα υλοποιήσουμε το σχέδιό μας".

Αναφέρθηκε και στην περίπτωση πολυκομματικής Βουλής: "Η αριθμητική της κάλπης είναι αμείλικτη, πολλές ακραίες φωνές στη Βουλή δεν σημαίνουν κατ΄ ανάγκη πολυφωνία, αλλά ίσως το αντίθετο να οδηγηθούμε σε μία δημοκρατική κακοφωνία, ένα φρένο στο αποτέλεσμα και στη δημιουργία και έναν κίνδυνο στην ακυβερνησία είναι οι περιπέτειες που τις έχει ζήσει η πατρίδα μας και θέλει πια οριστικά να τις αφήσει πίσω.

Πολύ περισσότερο όταν τις εκφράζουν νεόκοποι ηγέτες, προσωποπαγή σχήματα που διαψεύδουν τελικά τις ιδέες που επικαλούνται. Η καπηλεία τον αξιών, μάλιστα, αποτελεί το κοινό σημείο αυτών των κινήσεων, είτε πρόκειται για τη δήθεν φιλοπατρία είτε το μονοπώλιο της Ορθοδοξίας. Αυτά είναι μεγέθη που ενώνουν και δεν χωρίζουν. Η ορθοδοξία είναι πολύ μεγάλη για να φυλακίζεται μέσα σε συνθήματα. Όσοι, λοιπόν, με τη συμπεριφορά τους, τελικά, προσβάλλουν το σταυρό ή τη γαλανόλευκη ας το ακούσουν καλά: αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες. Οι πρώτοι φτάνουν να εμπορεύονται μέχρι τη θρησκεία εδώ μέσα στην πόλη καμάρι του Βυζαντίου. Ενώ άλλοι τολμούν να μονοπωλούν την εθνική συνείδηση. Απέναντι σε ποιους τα λένε αυτά; σε σας στους Μακεδόνες της πρώτης γραμμής;", αναρωτήθηκε.

Ειδικά για τους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης είπε: "Είμαι εδώ για να διαβεβαιώσω τους συνταξιούχους που δεν είδαν αυξήσεις, ότι θα έχουν τη στήριξη του κράτους έως ότου ο τραγέλαφος της προσωπικής διαφοράς σβήσει οριστικά".

Απευθυνόμενος στους νέους τους ευχαρίστησε επειδή "συνταχθήκατε με τις βιβλιοθήκες κι όχι με τις βαριοπούλες".

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, στη στήριξη των αγροτών και είπε πως "θα κάνουμε προτεραιότητες τις ελλείψεις που υπάρχουν ακόμα". Και πρόσθεσε: "Καθώς τα πολύ δύσκολα βρίσκονται πίσω μας, ήρθε η ώρα να σηκώσουμε τα μανίκια για την τετραετία που έρχεται". Όπως είπε θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα για μια Ελλάδα παραγωγική, δυναμική, δίκαιη, ψηφιακή, πάντα ισχυρή.

Ανέλυσε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία, με την υπόσχεση να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος, για την υγεία με 10.000 επιπλέον προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, ενίσχυση του ΕΚΑΒ με έξι βάσεις ελικοπτέρων για διακομιδές, προληπτικές δωρεάν εξετάσεις για όλα τα νοσήματα και ένα κράτος με συνεχόμενη αξιολόγηση των στελεχών του.

Όσο για τα εθνικά θέματα, επέμεινε: "Ο φράκτης στον Έβρο τελειώνει, είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι. Τα εξοπλιστικά προγράμματα συνεχίζονται" όπως θα συνεχιστούν και οι πρωτοβουλίες της διπλωματίας μας σε όλα τα διεθνή πεδία. "'Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν οι δήθεν πατριώτες των κούφιων λόγων από τους αληθινούς πατριώτες της πράξης", τόνισε.

Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, κάτω από την ιαχή "η νίκη αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη" και με την επισήμανση του κ. Μητσοτάκη πως "αυτό εμείς οι παλιότεροι πάντα το θυμόμαστε", υπογράμμισε: "Και μετρό και αρχαία. Το είπαμε και το κάναμε". Πρόσθεσε: "Για μας δεν υπάρχει συνέχεια στον τόπο χωρίς την παράδοση, αλλά ούτε και εξέλιξη χωρίς σεβασμό στην πολιτιστική μας κληρονομιά".

Πρόσθεσε πως εκσυγχρονίζονται τα υπάρχοντα νοσοκομεία, ενώ προστίθενται άλλα δύο, το νέο Ογκολογικό και το νέο Παιδιατρικό, προχωρά το Μουσείο Ολοκαυτώματος και το Φλάι Όβερ.

Και κατέληξε: "Αγώνας μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν την κάλπη. Ενωμένοι όσο ποτέ. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε, στις 26 σηκώνουμε τα μανίκια και συνεχίζουμε να χτίζουμε τη νέα Ελλάδα, που θα πηγαίνει σταθερά μπροστά. Πάμε μαζί, για τη μεγάλη νίκη"!