Τεράστιες καταστροφές σημειώνονται σε καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση του Σαββάτου σε περιοχές του δήμου Βισαλτίας, στις Σέρρες αλλά και στο χωριό Αραβησσό, στην Πέλλα.
Η χαλαζόπτωση -που είχε διάρκεια είκοσι λεπτά- προκάλεσε καταστροφές σε καλλιέργειες με καλαμπόκι, βαμβάκι, αμπέλια και ελιές μεταξύ των χωριών Δημητριτσίου και Αμπέλων αλλά και στην Τριανταφυλλιά Σερρών.
«Η ζημιά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα βαμβάκια δεν υπάρχουν πλέον. Έχουμε ζημιές σε φυστίκια, καλαμπόκια, αμπέλια και το χαλάζι έχει ρίξει το άνθος από τις ελιές» είπε στην ΕΡΤ Σερρών η πρόεδρος των Αμπέλων Ευσταθία Γκούρμη.
Για μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες μίλησε, επίσης στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Δημητριτσίου Ηλίας Λυγγερίδης. Ο ΕΛΓΑ έχει ενημερωθεί και κλιμάκιο του θα βρίσκεται στην περιοχή τις επόμενες μέρες.
Άνοιξαν οι ουρανοί στο χωριό Αραβησσός του νομού Πέλλας, το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουνίου του 2023. Η καταρρακτώδης βροχή και η σφοδρή χαλαζόπτωση που ακολούθησε, προκάλεσαν μία σειρά από προβλήματα, φέρνοντας σε απόγνωση κατοίκους και αγρότες.
Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αγροτεμάχια θύμιζαν λίμνες, ενώ οι πλημμύρες έφεραν προβλήματα και στις Πηγές Αραβήσσου.
Η κακοκαιρία προκάλεσε ζημίες στις παραγωγές, καταστρέφοντας τους καρπούς δέντρων, ενώ ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος που πλημμύρισε επιχειρήσεις της περιοχής και υποδομές.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο