Τρεις βδομάδες έμειναν για να πείσουν τα κόμματα τους ψηφοφόρους σχετικά με το λόγο για τον οποίο πρέπει να τα προτιμήσουν και, εκτός της Νέας Δημοκρατίας, το μήνυμα των υπολοίπων, παραμένει θολό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει, ως τώρα, να πείσει για ποιον λόγο πρέπει να προτιμηθεί από τους ψηφοφόρους, αφού δε φαίνεται να ΄χει αλλάξει το παραμικρό σε σχέση με την προηγούμενη προεκλογική περίοδο: Οι γκάφες συνεχίζονται, η ρητορική παραμένει η ίδια, τα επιχειρήματα το ίδιο. Κι ο αρχηγός, αποφασίζει να μην κατέλθει στην Α Θεσσαλονίκης για να... στηρίξει το κόμμα σε πιο δύσκολες περιοχές.
Το ΠΑΣΟΚ, λες και ολοκλήρωσε ήδη τον στόχο του, με το αναιμικό ποσοστό που κέρδισε, επίσης δεν αλλάζει ρότα. Ευθεία επίθεση και σε Νέα Δημοκρατία και σε ΣΥΡΙΖΑ και μοναδικός στόχος να γίνει αντιπολίτευση στη θέση της αντιπολίτευσης.
Πλεύση Ελευθερίας και Νίκη δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να μπουν στη Βουλή και ο Κυριάκος Βελλόπουλος για να μη χάσει κι άλλα ποσοστά (αν και οποιαδήποτε άνοδος της Νίκης θα σημάνει νέα υποχώρηση στα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης -δεν είναι δα και ατέλειωτη η ακροδεξιά δεξαμενή στη χώρα).
Το μόνο σαφές μήνυμα εξακολουθεί να το εκπέμπει η Νέα Δημοκρατία: "Θέλουμε αυτοδυναμία" λέγεται και εκπέμπεται σε όλα τα μήκη και πλάτη... Το αν λαμβάνεται, είναι άλλο θέμα και θα το δούμε λίαν συντόμως.
Αυτό, πάντως, που πρέπει να λένε όλοι μαζί, είναι πως οι εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι... νέες εκλογές. Ούτε Β Γύρος (με πίτα) είναι, ούτε επαναληπτικές (του... τι, άραγε;). Το σύνθημα "η κάλπη το πρωί της Κυριακής θα είναι άδεια" φαίνεται, τελικά, να περνάει κι άρχισε και... νέο: "Μην ρίξετε τα παλιά ψηφοδέλτια, βγήκαν καινούργια"!
Πού θα πάει... Αν συνεχίσουν κάποιοι στον ίδιο ρυθμό, θα το μάθουμε...

Γράφει ο Περαστικός