Εκλογές τέλος. Η αυτοδυναμία που είχε βάλει στόχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία ήρθε και, πλέον, η νέα κυβέρνηση έχει μπροστά της άλλα τέσσερα χρόνια.
Τι πρέπει να κάνει, πλέον, η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Πρέπει να υπερβεί τον εαυτό της. Κακά τα ψέματα. Αντιπολίτευση δεν υπάρχει -παρά το ότι όλα τα κόμματα διαγκωνίζονταν για να πάρουν τη θέση της ισχυρής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι σε ελεύθερη πτώση κι έχει τα δικά του προβλήματα να αντιμετωπίσει. Το ΠΑΣΟΚ έφθασε... ταβάνι. Κι αυτό πρέπει να αρχίσει την ομφαλοσκόπηση για να απευθυνθεί, στη συνέχεια, προς τα έξω -κι ας πανηγυρίζουν κάποιοι για το χθεσινό αποτέλεσμα.
Τι απομένει; Μα... η Νέα Δημοκρατία. Κι αν, χθες, μέτρησε αυτό που και ο ίδιος ο Μητσοτάκης έλεγε "αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και προσπαθούμε να τα διορθώσουμε", πλέον τέτοια επιχειρηματολογία δεν "πιάνει". Χρόνος για λάθη, δεν υπάρχει. Το μόνο που έχει να "φοβάται" η Νέα Δημοκρατία, είναι ο εαυτός της. Ας προχωρήσει, λοιπόν, με γνώμονα το καλό των πολιτών και της χώρας.
Γράφει ο Περαστικός