Τα πάνω - κάτω φέρνει στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου η παραίτηση της Φωτεινής Δεβετζή - Πεσματζόγλου, η οποία ήταν αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και είχε κατέβει στην Α Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.
Η κ. Δεβετζή - Πεσματζόγλου με επιστολή της προς το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να είναι πλέον αντιδήμαρχος γιατί διαφωνεί με όσα πράττει, προγραμματίζει και εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή. Προσθέτει ότι τα όσα πράττει η διοίκηση Μανδαλιανού βρίσκονται σε πλήρη δυσαρμονία με αυτά που η ίδια δεσμεύτηκε στους ψηφοφόρους της να πράξει. Καταλήγει, πάντως, με ευχαριστίες προς τον δήμαρχο για τη συνεργασία.
Η κ. Πεσματζόγλου με άλλη επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου δηλώνει ότι στο εξής θα είναι ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος και ως τέτοια θα ασκήσει γόνιμη, παραγωγική και μάχιμη αντιπολίτευση σε μια διοίκηση που δεν την εκφράζει πια.
Ο κ. Μανδαλιανός απάντησε με ανακοίνωση της παράταξής του, "Νέα Πνοή": «Ευχαριστούμε την κ. Φωτεινή Δεβετζή Πεσματζόγλου για την αναμενόμενη ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης της, με την οποία επιχειρεί να γνωστοποιήσει,  χωρίς ωστόσο να τεκμηριώνει, τις αιτίες που την οδήγησαν στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, δηλώνοντας ότι  διαφωνεί με τη Διοίκηση που "δεν την εκφράζει πια".
Ευχόμαστε στη νέα της πορεία να βρει την ίδια δημοκρατική ανταπόκριση και τον ίδιο σεβασμό που εισέπραξε από τον Δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, ο οποίος έχει αποδείξει ότι σέβεται όλους τους συνεργάτες του και πάνω από όλα τους Δημότες και τους κατοίκους του Δήμου μας», αναφέρει η ανακοίνωση.