Hublot και Nespresso δημιούργησαν το πρώτο ρολόι στον κόσμο που είναι κατασκευασμένο από χρησιμοποιημένες κάψουλες αλουμινίου και υπολείμματα καφέ. Το Big Bang Unico Nespresso Origin θα κυκλοφορήσει σε 200 δείγματα με τιμή 25.200 ευρώ.

Το ότι η Hublot προσπαθεί σταθερά κι επίμονα να κάμψει τα όρια της ωρολογικής μηχανικής, δεν είναι κάτι νέο. Οι συνεχείς πειραματισμοί της με μοναδικά υλικά και τεχνολογίες έχουν «γεννήσει» κατά καιρούς avant-garde ρολόγια που ξεχωρίζουν στις κατηγορίες τους.

Τώρα, η ελβετική εταιρεία έρχεται να συνεργαστεί με τη Nespresso για να παρουσιάσει ένα νέο limited edition ρολόι της σειράς Big Bang που εστιάζει στην ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία. Τα τελευταία επτά χρόνια, η Nespresso έχει συνεργαστεί με διάσημες ελβετικές μάρκες μέσω της πρωτοβουλίας της «Second Life», με στόχο να βρει τρόπους για να φτιάξει νέα προϊόντα από τις χρησιμοποιημένες κάψουλες αλουμινίου που περιέχουν τους καφέδες της.

Το νέο ρολόι της Hublot αποτελεί μέρος της ίδιας πρωτοβουλίας. Ονομάζεται Big Bang Unico Nespresso Origin, και είναι το πρώτο ρολόι στον κόσμο που έχει κατασκευαστεί με ανακυκλωμένες κάψουλες αλουμινίου Nespresso και κατακάθι καφέ. Η επωνυμία της Nespresso στο ρολόι εμφανίζεται με διακριτικό τρόπο. Το διάσημο σύμβολο N που είναι χαραγμένο στην κορόνα είναι η μόνη αναφορά της μάρκας στο ρολόι. Η πράσινη απόχρωση του ρολογιού περιορισμένης έκδοσης είναι εμπνευσμένη από τις κάψουλες Master Origins Peru Organic Nespresso.

Η κάσα των 42 mm είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, εκ των οποίων το 28% προέρχεται από κάψουλες καφέ Nespresso. Η θήκη είναι ανοδιωμένη σε έντονο πράσινο πριν φινιριστεί και γυαλιστεί. Η κορόνα και τα ωστήρια έχουν επίσης την ίδια επεξεργασία. Η Hublot ισχυρίζεται επίσης ότι η πλάτη της κάσας και το περίβλημα του κοντέινερ του μηχανισμού είναι κατασκευασμένα από οικο-τιτάνιο.

Το φιλικό προς το περιβάλλον ρολόι προσφέρεται με δύο λουράκια που είναι επίσης κατασκευασμένοι από ανακυκλωμένα υλικά. Για τη δημιουργία του υφασμάτινου ιμάντα, η Hublot συνεργάστηκε με τη SingTex, έναν από τους συνεργάτες της Nespresso, η οποία κατασκευάζει ένα ύφασμα που ονομάζεται Scafé από κατακάθι καφέ. Το λουράκι είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο ύφασμα που αποτελείται από 5% κόκκους καφέ και 95% ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Το ελαστικό λουράκι κατασκευάζεται με τη σύντηξη 4,1% υπολειμμάτων καφέ, 8,2% ανακυκλωμένου λευκού καουτσούκ και της συνήθους φόρμουλας Hublot. Διαθέτει το πατενταρισμένο σύστημα αλλαγής με ένα κλικ της Hublot που σας επιτρέπει να αλλάζετε λουράκια σε δευτερόλεπτα χωρίς κανένα εργαλείο.

Το Big Bang Unico Nespresso Origin τροφοδοτείται από τον αυτόματο μηχανισμό HUB1280 Unico της Hublot. Ως limited edition μοντέλο, μόνο 200 δείγματα του ρολογιού πρόκειται να διατεθούν προς πώληση με τιμή 25.200 ευρώ έκαστο.