Φαίνεται πως τα ποσοστά από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αύξηση των ποσοστών της ΝΔ, έχουν ενοχλήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Στη δημοσκόπηση της Alco για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 6,6 μονάδες.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25,7%, το ΠΑΣΟΚ 9%, το ΚΚΕ 6,3%, η Ελληνική Λύση 3,7%, το ΜέΡΑ 3,2%, Πλεύση Ελευθερίας 1,3%, Εθνική Δημιουργία 1%, ΕΑΝ 1%, άλλο κόμμα 4,3%, αναποφάσιστοι 12,2%.  Φαίνεται όμως πως αυτά τα ποσοστά, που δείχνουν αύξηση των ποσοστών της ΝΔ, έχουν ενοχλήσει τον Αλέξη Τσίπρα. 

«Δεν είναι πρωτοφανές αυτό. Οι δημοσκοπικές εταιρείες έχουν μια συστηματική αδυναμία να εντοπίσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ισχυρίζομαι ότι εδώ υπάρχει μια γενικευμένη θεωρία συνωμοσίας, ισχυρίζομαι ότι το εργαλείο αυτό που είναι η μέτρηση ή οι μετρήσεις έτσι όπως παραδοσιακά γίνονται, έχουν μια επιπλέον αδυναμία να προσεγγίσουν το ΣΥΡΙΖΑ, από ό,τι είχαν από όταν δημιουργήθηκε αυτή η μεγάλη λαϊκή δυναμική σ’ ένα πλατύ λαϊκό κίνημα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος φοβάται να απαντήσει»

Ακολούθως ανέφερε ότι οι πολίτες δεν απαντάνε στις δημοσκοπήσεις: «Έχουμε και μια καθεστωτική λογική, σε κάθε βήμα αυτής της κυβέρνησης. Πιστεύετε λοιπόν ότι ένας πολίτης που τον παίρνει μια δημοσκοπική εταιρεία τηλέφωνο, και του λέει ‘καταγράφεσαι τώρα, τι θα ψηφίσεις;’, θα πει με ευκολία οτιδήποτε άλλο; Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή 5 στους 7 δεν απαντάνε; Με το που προκηρύχθηκαν εκλογές ζητήσαμε να βγάλουν οι εταιρείες τα αστάθμιστα δεδομένα τους. Και αρνήθηκαν. Γιατί αν τα βγάζανε, θ’ απαξιώνονταν στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Διότι δε βρίσκουν ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 15% στις μετρήσεις τους. Το ξέρετε αυτό; Δε βρίσκουν. Δεν απαντάει ο κόσμος. Φοβάται ν’ απαντήσει; Δε θέλει ν’ απαντήσει; Έχει αντισυστημική στάση, μια σειρά από λόγους είναι αυτοί. Αν μου φέρουν μια μέτρηση με κάλπη, θα δείτε άλλο αποτέλεσμα».