Στο ρυθμό του debate. Στις 21:00 οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων θα καθίσουν για πρώτη φορά μαζί στο μακρόστενο τραπέζι του στούντιο 4 στο υπόγειο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Κυριάκος Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης θα περάσουν τις πύλες της ΕΡΤ στις 20:00, για την πρώτη τηλεμαχία ύστερα από οκτώ χρόνια.
Οι αρχηγοί των κομμάτων και τα επιτελεία τους, πριν μπουν στο στούντιο, θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν στα γραφεία του προέδρου, του διευθύνοντος συμβούλου και των γενικών διευθυντών της ΕΡΤ.
Θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων. Δηλαδή, πρώτος ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας κοκ.
Απέναντί τους θα καθίσουν, με αλφαβητική σειρά, οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας. Η Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).
Την ώρα του debate (που θα κρατήσει τρεις ώρες) το ΜΕΓΚΑ θα δείχνει τον  δεύτερο ημιτελικό του UEFA Champions League ανάμεσα σε Μίλαν και Ίντερ.
Εκστρατεία για τη συμμετοχή της στην τηλεμαχία, “με τα αγόρια”, όπως αποκάλεσε τους έξι πολιτικούς αρχηγούς, διεξάγει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου.