Αστυνομικές Αρχές της Αλβανίας συνέλαβαν τον υποψήφιο δήμαρχο της Χειμάρρας, αργά το βράδυ της Πέμπτης (11/5). 
Σε βίντεο που έχει αναρτήσει η ιστοσελίδα, ο πρόεδρος της Ομόνοιας Χειμάρρας φαίνεται να συνομιλεί στον κεντρικό δρόμο έξω από ένα εστιατόριο με συνεργάτες του. Εκείνη τη στιγμή εμφανίζονται ασφαλίτες, οι οποίοι του περνάνε χειροπέδες. Στη συνέχεια συλλαμβάνουν και τους άλλους δύο συνεργάτες του και τους μεταφέρουν σε κλούβα.
Ο Μπελέρη οδηγήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου της αστυνομίας στην Αυλώνα. Αλβανικά μέσα ανέφεραν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας συνελήφθη με την κατηγορία της αγοραπωλησίας ψήφων. Νωρίτερα το μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση εναντίον του Αλβανού πρωθυπουργού για την πόλωση του κλίματος στη Χειμάρρα.
Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, η Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, μεταβαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα Αυλώνας προκειμένου να συναντήσει τον υποψήφιο Δήμαρχο  στον Δήμο Χειμάρρας με το ΚΕΑΔ, Διονύση-Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος κρατείται εκεί.
Νωρίτερα, η Ελληνίδα Πρέσβυς είχε προβεί σε σχετικό διάβημα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.
Επιπροσθέτως, η  Πρέσβυς της Ελλάδας στην Αλβανία, ενημέρωσε για την υπόθεση της σύλληψης του Φρέντη Μπελέρη, τους Πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Αλβανία,  κατά τη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους.