«Εγκλωβισμένοι σε μια στείρα αντιπαράθεση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, παραμένουν οι τεχνικοί κι διοικητικοί υπάλληλοι της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας. Αποτέλεσμα αυτού να καταφεύγουν στην έσχατη λύση των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σάκης Τζακόπουλος.

Όπως υποστηρίζει, ο κ. Ζέρβας, αρνείται να αποδεχθεί την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, παρά το ότι περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο θεσμικά και όχι μισθολογικά αιτήματα.

«Δυστυχώς ο δήμαρχος δεν έχει αντιληφθεί ότι ο τομέας της ενημέρωσης αλλά και της ψυχαγωγίας μέσα από το πρόγραμμα της δημοτικής τηλεόρασης και του δημοτικού ραδιοφώνου, απαιτεί εργαζόμενους ανεξάρτητους, κατοχυρωμένους εργασιακά. Πρέπει να του επισημάνουμε ότι το πολύτιμο εργαλείο της ΔΕΠΘΕ αφορά όλη την Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς. Η άρνηση του να αποδεχθεί την υπογραφή της  ΣΣΕ δημιουργεί θέμα το οποίο ουσιαστικά δεν υφίσταται. Διερωτώμαι γιατί. Προφανώς ο ίδιος θεωρεί ότι η δημόσια ραδιοφωνική και τηλεοπτική συχνότητα αποτελεί κάτι «σαν παραμάγαζο» του και άρα μπορεί να φέρεται αναλόγως».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Θεσσαλονίκης» Σάκης Τζακόπουλος ζητά την υπογραφή της ΣΣΕ άμεσα ώστε να ικανοποιηθούν αιτήματα εργαζομένων οι οποίοι έχουν υπερβάλει εαυτόν σε πολλές περιπτώσεις για να στηρίξουν το μέσο.