Πάνω από 6.000 διαδηλωτές πήραν μέρος στις πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά, στη Θεσσαλονίκη.

Τα 137 χρόνια από την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο τίμησαν μέλη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, της ΕΔΟΘ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων στο μνημείο του καπνεργάτη έξω από το ΕΚΘ.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης επισήμανε ότι οι αγώνες των εργατών είναι επίκαιροι παρά ποτέ, σε μια εποχή που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα εργατικά ατύχημα και το κόστος διαβίωσης έχει γίνει δυσβάσταχτο.

Στο Άγαλμα του Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και άλλων εργατικών σωματείων αλλά και φοιτητικών συλλόγων. Με το σύνθημα: "οι αγώνες των εργατών όλων του κόσμου θα νικήσουν" εκατοντάδες συγκεντρωμένοι τίμησαν τους νεκρούς εργάτες που θυσίαζαν τη ζωή τους για τη διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων.

Μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αναρχικές συλλογικότητες και ομάδες απάρτιζαν το τρίτο μπλοκ που ξεκίνησε την πορεία του από την Καμάρα.

Η πορεία του ΚΚΕ και των εργατικών σωματείων ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Βενιζέλου.

Οι εκπρόσωποι τόσο του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και των άλλων εργατικών σωματείων με σηκωμένη τη γροθιά απέτισαν φόρο τιμής στο σημείο όπου έπεσε νεκρός καπνεργάτης κατά τη διάρκεια εξέγερσης την Πρωτομαγιά του 1936. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή υπό τους ήχους του τραγουδιού του Πέτρου Πανδή "Επέσατε Θύματα".

Επίσης, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ανάρτησαν πλακέτα, στο Κόκκινο Σπίτι, στη μνήμη των τεσσάρων εργατών που σκοτώθηκαν, κατά τη διάρκεια των εργασιών του μετρό Θεσσαλονίκης.