Απάτη ολκής εξελίσσεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου! Ανύποπτοι πολίτες λαμβάνουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους ενημερώνει για επιστροφή φόρου, όμως, στην πραγματικότητα, πρόκειται για προσπάθεια αετονύχηδων να "αρμέξουν" λογαριασμούς και κωδικούς!
Το μήνυμα φαίνεται ότι έρχεται από την... ελληνική κυβέρνηση. Διαθέτει ακόμη και το εθνόσημο και σε αυτό αναφέρονται τα εξής:
"Σας γράφω για να σας ενημερώσω ότι η Ελληνική Φορολογική Υπηρεσία έχει υπολογίσει τη φορολογική σας δήλωση και έχει διαπιστώσει ότι δικαιούστε επιστροφή φόρου ύψους 620 ευρώ, αλλά δυστυχώς λείπουν κάποιες πληροφορίες από τα στοιχεία του λογαριασμού σας. γι' αυτό η συναλλαγή βρίσκεται σε αναμονή. 
Παρακαλούμε κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο για να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας, ώστε να ξεκινήσουμε την επεξεργασία της επιστροφής σας. Αυτό θα εγγυηθεί ότι ο σωστός λογαριασμός θα λάβει την επιστροφή.
επαληθεύστε τα στοιχεία σας
 Θα ξεκινήσουμε την επεξεργασία της επιστροφής σας μόλις λάβουμε τα απαραίτητα στοιχεία από εσάς. Τα χρήματα ενδέχεται να μην εμφανιστούν στο λογαριασμό σας για έως και 2 ημέρες, γι' αυτό παρακαλούμε να το γνωρίζετε".
Φυσικά πρόκειται για απάτη. Φαίνεται από το ότι το μήνυμα αρχίζει με ενικό (λες και γίναμε... φιλαράκια) και καταλήγει σε πληθυντικό (μην παραγνωριστούμε κι όλας...) κι από το ότι ευθέως η εφορία μας ζητάει... επιπλέον στοιχεία! Ενώ, φυσικά και διαθέτει τα πάντα!
Επίσης, από τις ΔΟΥ επισημαίνουν ότι ποτέ δεν πρόκειται να μας στείλουν τέτοιο μήνυμα, αφού η κάθε ενημέρωση γίνεται μέσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ και τα χρήματα -σε περίπτωση επιστροφής, εάν και εφόσον- πιστώνονται στους λογαριασμούς που, ήδη, έχουμε εμείς δηλώσει. Επίσης, η τακτική που ακολουθείται είναι της πίστωσης του λογαριασμού της εφορίας κι όχι της επιστροφής "ζεστού" χρήματος.
Προσοχή λοιπόν! Όσοι λάβετε τέτοια ειδοποίηση ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ και κλικάρετε στο λινκ για να επαληθεύσετε τα στοιχεία σας... Γιατί κωδικοί και προσωπικοί λογαριασμοί θα βρεθούν στα χέρια απατεώνων!