Έφθασε και η... εβδομάδα της Θεσσαλονίκης για τους πολιτικούς αρχηγούς. Το χορό ανοίγει ο Νίκος Ανδρουλάκης. 
Αναλυτικά:
Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης το μεσημέρι θα επισκεφθεί την περιοχή του Ζωγράφου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Ηράκλειο Κρήτης όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης στις 19:00.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί την Ηγουμενίτσα (11:30 με πολίτες στον πεζόδρομο) και τα Γιάννενα, όπου πραγματοποιήσει ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο Λιμνοπούλας στις 19.30. Στις 22.50 θα μεταδοθεί συνέντευξη του στους “Πρωταγωνιστές” του Στ. Θεοδωράκης στον Alpha.
Στις 19:00 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο). Στις 21:50 θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη του στον Τ/Σ Blue Sky.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει στις 19.30 σε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο.
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται στο Ηράκλειο την ίδια ημέρα με τον πρωθυπουργό και θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στις 20:00, στην πλατεία των Λιονταριών.
Στη Θεσσαλονίκη, αύριο Τρίτη 16 Μαΐου θα γίνει η κεντρική πολιτική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει την Πέμπτη 18 Μαΐου, ενώ την ίδια μέρα θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης.