Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναλυτικά:
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί θα επισκεφθεί τον Πειραιά. Στις 19.10, ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Κυριάκος  Μητσοτάκης από το Ηράκλειο: «Η θέση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ δεν είναι με τον λαϊκισμό». «Θέτω ως προτεραιότητα την ακύρωση της παγίδας της απλής αναλογικής». «Δεν έχουμε περιθώρια για παζάρια παραλυσίας». 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας θα παραχωρήσει Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 και ώρα 14:00, στο Ζάππειο Μέγαρο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Τρίτη και ώρα 19:30, θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ περίπτερο 17).
Αλ. Τσίπρας από τα Ιωάννινα: «Την Κυριακή θα κλείσουμε οριστικά τις πληγές της ελληνικής κοινωνίας. Ως εδώ, δεν πάει άλλο με την αλαζονεία την αδιαφορία, την οικογενειοκρατία, τις ανισότητες».
Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θεσσαλονίκη: Πρωταθλητής της διαφθοράς ο Μητσοτάκης, χορηγός του ο Τσίπρας. «Τις τελευταίες ώρες κοντεύω να σκάσω από τη στεναχώρια μου μετά τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει να πει τίποτα με το ΠΑΣΟΚ».
Σήμερα o Νίκος Ανδρουλάκης παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ALPHA στις 19. 
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσει σήμερα  Τρίτη στις 20.00,  στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση των Κ.Ο. Αχαΐας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, στην Πάτρα, στον πεζόδρομο Αγίου Νικολάου.
Χθες, από τη Θεσσαλονίκη, τόνισε: «Σε αυτές τις 5 μέρες που μένουν να κάνουμε τη νύχτα-μέρα, για να κοκκινίσουν ξανά οι εργατοπόλεις του Εύοσμου και της Σταυρούπολης, οι λαϊκές γειτονιές της Τούμπας, της Καλαμαριάς. Να γεμίσουν με χιλιάδες κόκκινες ψήφους οι κάλπες, παντού. Μέσα σε αυτές τις εκλογές από όλη την Ελλάδα γεννιέται ένα αισιόδοξο μήνυμα».
Μετά το πέρας της ομιλίας, ακολούθησε η παρουσίαση των ψηφοδελτίων Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, καθώς και η παρουσίαση της Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη, η οποία είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΚΚΕ.