«Η Αλβανία θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα και στα εθνικά δίκαια των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου,  δεν είναι απλά μία παρωνυχίδα των διμερών σχέσεων, όπως κατάντησε με την πολιτική των ως τώρα κυβερνήσεων, αλλά η λυδία λίθος βάσει της οποία θα αξιολογούνται και θα προοδεύουν οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».
Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Νίκης, του κόμματος που, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, άγγιξε τις πόρτες της ελληνικής Βουλής.
Η Νίκη προτείνει τις εξής δράσεις:
«Άμεση ανάκληση της πρέσβεώς μας από τα Τίρανα για διαβουλεύσεις, ως πρώτη ένδειξη της ενόχλησης μας για τα πρόσφατα γεγονότα.  Είναι κοροϊδία το διπλωματικό μας προσωπικό να αναλώνεται αυτές τις ημέρες σε προώθηση «εβδομάδας ελληνικού πολιτισμού»  στα Τίρανα και σε άλλες πόλεις, τη στιγμή που η ζωή και η υγεία δύο συμπατριωτών μας κινδυνεύουν άμεσα.
Απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε κάθε φυσικό πρόσωπο που σχετίζεται με τη δίωξη  και τη σύλληψη των δύο ομογενών μας.
Να καταστήσουμε τον Αλβανό πρωθυπουργό ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ  ΥΠΕΥΘΥΝΟ για ό,τι ήθελε συμβεί στους 2 κρατουμένους και ειδικότερα στον Παντελή Κοκαβέση που ως γνωστό αντιμετωπίζει σοβαρό και χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα».