Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στο Action 24 και τον Γιάννη Σαραντάκο και τον Βασίλη Τσεκούρα και ερωτηθείς για πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές είπε πως με τον κ.Ανδρουλάκη έχουν μεγάλες διαφορές, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός εξήγγειλε πως ένας από τους στόχους της επόμενης τετραετίας είναι να γίνουν μόνιμες μειώσεις στο ΦΠΑ από το 2025.

«Θα αξιοποιήσω μέχρι και το τελευταίο λεπτό που έχω στη διάθεσή μου να παρουσιάσω στους πολίτες το όραμά μου για την Ελλάδα του μέλλοντος, να παρουσιάσω το κυβερνητικό μας πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία... Η απλή αναλογική είναι μία νάρκη στην πολιτική σταθερότητα, ένα εκλογικό σύστημα από το οποίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει μία σταθερή κυβέρνηση», τόνισε ο πρωθυπουργό.

«Από την κυβέρνηση ηττημένων, πήγαμε στην κυβέρνηση ανοχής, εγώ θέλω να μιλάω για την Ελλάδα του 2023 και όχι την Ελλάδα του 1981».

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν έβγαιναν οι αριθμοί θα έβρισκαν έναν τρόπο να συνεργαστούν για το σχηματισμό κυβέρνησης», είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας δυνάμεων της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω τίποτα από αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας. Εξάλλου, ο ίδιος είπε ότι «άλλα λέμε προεκλογικά και μετεκλογικά μπορεί άλλα να κάνουμε. Θέλω να αφήσω τους άλλους να τσακώνονται για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να απομακρυνθεί και μαθηματικά αυτό το σενάριο είναι να είναι πολύ ισχυρή η κάλπη της 21ης Μαΐου».

«Θα παραλάβω την εντολή αλλά δεν είμαι σε θέση να απαντήσω τι μπορεί να γίνει, πριν δούμε το αποτέλεσμα των εκλογών»

Ο κ. Ανδρουλάκης δίνει πολλές φορές την εντύπωση ότι έχει κάποιο προσωπικό θέμα μαζί μου. Εγώ έχω θέμα με το ΠΑΣΟΚ γιατί επί των ημερών του κ. Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ έχει διολισθήσει σε θέσεις που είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ κι έχουμε πολύ μεγάλες διαφορές.

Απαντώντας σε ερώτημα για την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο αλλά και ένα πραγματικό πρόβλημα που πιέζει τα νοικοκυριά. Έχουμε στηρίξει τα πιο αδύναμα νοικοκυριά με μια σειρά από μέτρα. Προχωρήσαμε σε μειώσεις φόρων και αύξηση του κατώτατου μισθού και ενισχύσαμε το διαθέσιμο εισόδημα. Γίνονται έλεγχοι και θα ενταθούν».

«Η μείωση του ΦΠΑ δεν θα οδηγούσε σε μείωση των τιμών, το είδαμε αυτό στον καφέ», τόνισε και ζήτησε να εξηγήσουν όσοι την εισηγούνται πού θα βρουν τα λεφτά για να καλύψουν τη μείωση του ΦΠΑ. «Δεν μπορούμε να τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα» και προτείνω στον ΣΥΡΙΖΑ να στείλει στους οίκους αξιολόγησης το πρόγραμμά του για να του απαντήσουν αν είναι εφαρμόσιμο.

«Οι μισθοί θα αυξηθούν μόνο εάν μειωθεί η ανεργία και έρθουν καλύτερες δουλειές, είπε επισημαίνοντας πως θέλει να ξεφορτωθούμε το τέλος επιτηδεύματος στο τέλος της τετραετίας και στοχεύει στο δεύτερο μισό της τετραετίας να εξετάζουμε μόνιμες μειώσεις στον ΦΠΑ.

Αυτό που αναζητούν οι οίκοι αξιολόγησης είναι πολιτική σταθερότητα, η επενδυτική βαθμίδα δεν αφορά μόνο τους ειδικούς αλλά και τα νοικοκυριά», τόνισε.